Resor till Santa Cristina Val Gardena

Enorm skidåkning i Santa Cristina mitt i Val Gardena

Åk med Escapeaway på skidresa till Santa Cristina i Val Gardena, och ta del av det bästa av Dolomiterna. Du står för transporten och vi levererar sängen!

Santa Cristina är en härlig liten tyrolerstad som ligger i hjärtat av Dolomiterna. Du kan kalla den Santa Cristina i Val Gardena, eller Santa Cristina i Grödnertal - det är helt upp till dig, för det är samma dal. I Val Gardena talas 3 språk; tyska då vi är i Sydtyrolen, italienska för att det är det officiella språket, samt ladino - en gammal latinsk dialekt som har överlevt i några av de isolerade dalarna i bergen.

Karta över Santa Cristina i Val Gardena / Grödnertal

Genom att klicka på kartan härunder kan du se vilka semesterbostäder vi kan erbjuda dig på din skidsemester i Santa Cristina och i resten av Val Gardena. Vi handplockar en rad hotell och semesterlägenheter, som lever upp till våra krav om kvalitet i förhållande till pris.

Charmig och autentisk bergsort

När du ankommer till Santa Cristina, märker du fort, att du har kommit till en riktigt trevlig stad med stolta traditioner från Tyrolen, vars centrum charmerar med sin vackra alp-kyrka och gamla vackra byggnader. Det finns flera restauranger som serverar både lokala och italienska specialiteter. Det är ofta goda, solida och smakrika rätter, som sätter pricken över i:et när du kommer hem igen efter en kul och utmanande dag på skidor. Att många restauranger ligger i autentiska bergshytter gör inte upplevelsen sämre. 

Det är lätt att ankomma till Santa Cristina och Val Gardena, du kör ner längs Brennermotorvägen fram till Chuisa, där du svänger av motorvägen och fortsätter en bit innan du svänger in i själva dalen. Vägen är förhållandevis enkel att ta sig fram på - men ta med snökedjor för säkerhets skull.

Skidområdet omkring Santa Cristina i Val Gardena

Santa Cristina ligger på 1428 meters höjd och är den minsta av de tre kända bergsorterna i Val Gardena. De andra heter Ortisei och Selva. Klimatet och omgivningarna gör Santa Cristina och Val Gardena särskillt välanpassat som semesterort för hela familjen, både på sommaren och vintern. 

Om vintern kan du naturligtvis kasta dig över alla former av snö- och skidsporter på det fantastiska och varierande pisterna, som sträcker sig över inte mindre än 1200 km. Att du har så många pister att nyttja, förklaras av att du som skidgäst i Santa Cristina kan köpa ett liftkort till hela det enorma skidområdet Dolomiti Superski. Med andra ord är det bara att hoppa på en skidlift, ta sig upp i höjderna och spänna fast skidorna. Dina möjligheter är i stort sätt oändliga, och det är snögaranti på de flesta ställen. Vi behöver väl inte nämna att utsikten från pisterna är så vacker att den kommer att få dig att tappa andan?

Det finns också spår till längskidåkning, och de äventyrslystna - och lite modigare - kan kasta sig ut i discipliner som snowboardåkning och freestyle. 

Fina möjligheter för vandring, klättring och mycket mer

Även under sommarhalvåret kan du njuta av en aktiv semester i Santa Cristina, med Val Gardena och Dolomiterna som din natur-lekplats. De massiva topparna och frodiga dalarna bjuder in till andringsturer, trekking, klättring, cykling, mountainbiking, observationer av djurlivet... kort sagt, allt du kan tänka dig att uppleva i den vilda naturen. Vandrings- eller cykelrutterna för dig genom stilla, tysta dalar, där du bland annat kan uppleva isolerade kyrkor och hytter. Spenderar du semestern i Santa Cristina, kan du värma upp med en enkel och härlig vandringstur genom landsorten. Rutten heter Raida di Luech (lycka till med uttalet), och startar vid Santa Cristinas landsortskyrka och för dig bland annat förbi det förfriskande och livliga Monte Pana-vattenfallet. Turen tar cirka 1,5 timmar att promenera. Otroligt nog är Val Gardena ännu inte ett särskilt populärt skidsemestermål bland svenskarna. Tyskar, belgier och naturligtvis italienare själva har dock sedan länge upptäckt detta vidunderliga område. Vi tror dock detta snart kommer att ändras, för har man en gång spenderat semestern här, kommer man inte kunna låta bli att rekommendera det till vänner. Här kan du spendera en semester med hela familjen, där ni inte kommer att sakna något!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Santa Cristina Val Gardena