Resor till Predazzo

Där floderna Travignolo och Avisio möts

Predazzo ligger i Dolomiterna mellan Cavalese och Canazei, där Val di Fiemme går över till Val di Fassa. Staden är en av dalens mest omtyckta, då den inbjuder till härliga aktiviteter året runt och bjuder på en vacker natur.

Predazzo tillhörde fram till år 1919 Tyrolen (dåvarande Österrike-Ungern) och delades upp efter första världskriget då en del av Tyrolen tillföll Italien. Orten ligger på 1018 meters höjd, och den största intäkten kommer från dess industri. I Predazzo finns 20 liftar och 21 pister där den högsta ligger på 2327 m höjd och fallhöjd på 1309 meter. Predazzo är känt för backhoppning men även för att vara "Dolomiternas geologiska trädgård".
 

Mineraler och fossiler på 2000 meters höjd

Förr fanns här endast tolv gårdar, i dag är Predazzo en av de mest befolkade i Val di Fiemme. Tack vare sin höga koncentration av olika geologiska arter i världen kallas staden för "Dolomiternas geologiska trädgård".Med andra ord en plats för dig som tycker om att vara ute i naturen och upptäcka nya saker. Du kan vandra längs den geologiska vägen Doss Capèl, mellan Passo Feudo och Alpe di Pampeago (2000-2200 m ö h) och hitta havsbottnar med snäckor och sjöstjärnor från tiden före dinosaurierna. Du kan även ta dig till bergsklyftan Sottosassa där du kan beskåda Travignolo's vattenfall, som flyter under porfyr väggar utrustade för klättring. En anna förtrollande plats hittar du nära Valmaggiore, där du även har den "ljudliga skogen" med sin fina resonans dit flera världsberömda musiker lockas.
 

Ett året-runt resmål

Predazzo, som ligger i en dal omgiven av berg, är en plats dit du kan åka året runt. Detta tack vare sin fina och spännande natur, sin pool och skidliftarna i skidområdena Ski Center Latemar och Bellamonte-Alpe Lusia. Förutom skidspåren i Marcelonga är Predazzo huvudsätet för de "flygande idrottarna" som tränar backhoppning. Under sommarhalvåret är aktiviteter som hiking, trekking och cykling populärt. Till Val di Fassa är det endast ca 6 kilometer.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Predazzo