Resor till Nalles

Nalles i Trentino Alto-Adige bjuder på vackra utsikter och en härlig atmosfär. Där utöver är staden "inkörsport" till den populära vin rutten Strada del Vino, så här kan du se fram mot att smaka på många, goda droppar. Boka din resa till Nalles med Escapeaway i dag!

Mitt emellan Merano och Bolzano i den norditalienska regionen Trentino Alto-Adige, hittar vi en liten kommun vid namn Nalles. Kommunen har endast knappa 2000 invånare, och att vi befinner oss i norr, nära gränsen till tysktalande Österrike är här tydligt på många sätt: här är husen inspirerade av typisk österrikisk arkitektur, och av de 2000 invånarna, talar hela 90 % tyska, och endast 10 % italienska! Staden kan för många uppfattas som sömning, men om du vill uppleva en genuin bit av denna del av Italien, ska du åka till Nalles – som dessutom är en perfekt utgångspunkt för aktiviteter i det öppna, samt för besök i de närliggande städerna. Nalles anses dessutom vara porten till vinvägen ”Alto Adige Strada del Vino” något som lockar vinälskare från när och fjärran.

 

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Nalles och andra städer i området där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

 

Vinrankor, rosor och vandrare älskar det milda klimatet

 

Nalles kommun stäcker sig över flera höjdmeter – från 320 m över havet till 1000 meter över havet. Inbäddad mellan Merano, Bolzano, dalar och berg är Nalles ett kulturlandskap fullt av fruktträdgårdar och vingårdar. Att området är frodigt, tack vare det milda vädret (trots dess norra placering), gör att vinrankor växer och trivs här. Men det är det inte bara vinrankor som gör: staden kallas också för ”Ros-staden” och på ditt besök här, kommer du kunna njuta av rosor så långt ögat kan nå, i alla möjliga olika färger och utformningar.

 

Nalles är också mycket populär bland passionerade vandrare och mountinbikecyklister, som inte bara kommer till staden i samband med tävlingen ”Cross Country E1” vilken äger rum på våren.  Till Nalles kan du komma året om för att njuta av landskapet och aktivera dig på stigar av olika svårighetsgrad – här finns något för alla.

 

Vinvägen ”Alto Adige Strada del Vino”

 

Som tidigare nämnt, är Nalles inkörsporten till områdets vinväg, Alto Adige Strada del Vino. Vägen sträcker sig från Nalles längst upp i norr, och tar sig sedan genom totalt 16 städer på sin resa söderut, där Salorno är sydligast belägna stad. Att ta sig fram på vinvägen – vilket du kan göra till bil, på cykel, till fots, eller varför inte på häst – är ett fantastiskt sätt att upptäcka allt området har att erbjuda i form av seder och traditioner – och naturligtvis mat och vin. Hela 70 producenter är del av Strada del Vino, så du har massor av möjligheter att besöka en vingård, delta i en vinprovning, och hitta ditt nya favoritvin som du säkert kommer vilja köpa med dig hem.

 

Längs vägen har du också möjlighet att ta en paus från vinprovningarna och besöka ett av de 90 slott och museum som ligger utspridda i området. Eller varför inte slappna av vid en pool, på ett Spa eller vid en sjö?

 

Du kan läsa mer om Alto Adige Strada del Vino här.

 

Transport

 

Flyg

Även om Bolzano har en liten flygplats är det nog lättast att försöka hitta en flygbiljett till Bergamos flygplats Orio al Serio, som ligger cirka 2,5 timmar bort med bil.

 

Bil

Vi rekommenderar starkt att du har egen bil eller hyrbil till ditt förfogande på en resa till Nalles, då det lite avsides läget bland bergen gör det svårt att ankomma med kollektivtrafik.

 

Så bokar du en resa till Nalles

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att smidigt och lätt boka en säker resa till Nalles. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen med direktflyg eller med mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg åt dig och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell i Nalles samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om vandring i Dolomiterna här
>> Utvalda semesterbostäder i Italien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Nalles