Resor till Madonna di Campiglio

Äkta italiensk kultur i Dolomiterna

I den smala Rendena-dalen ca 1550 m.ö.h ligger den omtyckta orten Madonna di Campiglio. Staden är både en förstaklassens skiddestination; mycket känd och ett riktigt "inne-ställe", som ett underbart sommarställe perfekt för vandring.

Omgivningarna är fashionabla, och Madonna di Campiglio är värd för stora alpina tävlingar varje vinter. Inte minst vår legendariska skidlegend Ingemar Stenmark har bidragit till att göra Madonna di Campiglio världsberömd genom sina många vinster här. Staden är inte överdrivet besökt av utländska turister, så här kan du uppleva den italienska kulturen på nära håll. Staden är däremot en typisk italiensk alport vilket i sin tur innebär bra restauranger, traditionell italiensk mat och fina upplevelser. 

Här kan du hyra en pälsrock för en dag eller en vecka bara för att passa in i stadsbilden, och längst upp på höjden, på ca 2500 meter, hittar du italienska kvinnor i alla åldrar... vad är det som är så ovanligt med det, kanske du undrar? Inget speciellt egentligen, utöver att de ligger utslängda i solstolar mitt i snön, med en silverkrage om halsen för att att bli ännu brunare!

Under sommarhalvåret däremot är detta en plats för vandringssugna resenärer och du har två fina vandringsområden att välja mellan. Läget är enligt många sällsynt fint med ståtliga berg, glaciären Adamello, fina sjöar och vackra vattenfall.

Karta över Madonna di Campiglio i Italien:

 

I Madonna di Campiglio finns självklart en massa affärer, barer och kaféer; och om du är här för att åka skidor och har lust att kasta dig ut i andra aktiviteter än just skidåkning, är möjligheterna många: staden bjuder på både inomhus och utomhus skridskoåkning, en tennishall och en simhall. Backarna är bra, och om du är övad eller expert, kommer platsen ge dig många utmaningar. Är du nybörjare finns det fina möjligheter nära Campo Carlo Magno.

Naturskönt läge mitt i Brenta-Dolomiterna

När du åker på skidsemester till Madonna di Campiglio, är det inte endast själva staden som utmärker sig med sin särskilda elegance och lyxbetonade stämning. Den största lyxen på din skidsemester ligger - förutom äventyren på pisterna - i att njuta av utsikten över den fantastiskt vackra Rendenadalen, som ligger mellan glaciärerna Adamello och Presanella. Du behöver inte ta dig långt bort från Madonna di Campiglio förrän känslan av high-society-livet försvinner, och du istället kan fokusera på att njuta av naturens mirakel, sjöar, dalar, vattenlöp, isolerade bergshytter och "malghe" (särskilda hytter, som nyttjas av get-herdar i Alperna). Det säger nästan sig själv, att det också är en stor upplevelse att spendera semestern här på sommarhalvåret, när du kan uppleva naturen blommat ut på oförglömliga vandringsturer, från sadeln på en mountainbike eller genom trekking eller klättring. Mer info om att åka skidor i Italien hittar du här.

Varierande pister precis vid dina fötter

Den stora variationen i landskapet runt Madonna di Campiglio, är naturligtvis inte endast vacker att se på, men skapar också bra rund för skidåkning av osedvanligt hög kvalitet. I området, som också tack vare laget och förbindelserna, inkluderar andra skidområden med tillgång från Val di Sole (här kan nämnas Folgirida, Marilleva och Pinzolo) har du tillgång till mer än 150 km pister och 62 liftar. Hela området har en kapacitet att transportera inte mindre än 31 000 personer i timmen. Önskar du att testa längskidåkning, så finns det 40 km spår till detta föremål. En del av charmen med att vara skidgäst i Madonna di Campiglio är att du kan starta din dag på skidor direkt från stadens centrum - och komma tillbaka igen på kvällen, utan att någonsin behöva ta av dig skidorna. Bor du centralt i Madonna di Campiglio, befinner du dig med andra ord mitt i hjärtat av skidområdet.

Njut av den friska bergsluften

Allt det vackra du kan uppleva under vinterhalvåret kan du givetvis uppleva på sommaren, fast då i en helt annan skrud. Naturen är mycket vacker och luften frisk och uppiggande. Du är omgärdad av stora bergsmassiv och varitaionen i dina omgivningar är stor, rik på fauna och flora. Är du intresserad av vandring kan du bl.a  bege dig till Parco Naturale Adamello Brenta där du har flera välmärkta leder att följa och trevliga som ställen, så kallade rifugi, där du kan njuta av en god lunch.  Vackra insjöar och vattenfall finns det gott om att besöka, och känner du för aktivera dig ytterligare kan du ta dig fram på cykel och du har en cykelväg genom Val Rendena på ca 20 km. Du kan fiska eller besöka djurfarmar, något som speciellt barnen uppskattar. Rafting i floden Noce är också populärt liksom flera andra spännande aktiviteter.

Transport

Till Madonna di Campiglio ankommer du lättast med bil genom Brennerpasset, antingen via Bolzano och sedan in i Val di Sole, eller fortsätt ner till Mezzocorona och kör över Mezzolombardo in i Val di Sole. Vid Dimaro fortsätter du upp förbi Folgarida och över Passo Campo Magno, och sedan ner till Madonna di Campiglio. Det är värt att nämna att du också kan åka till Bolzano med tåg. Med flyg ligger Bergamo och Verona närmast, annars är Milano också ett bra val.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Madonna di Campiglio

Populära hotell i Madonna di Campiglio

Italien, Norra Italien, Trentino- Sydtyrolen , Madonna di Campiglio
8,9
Mycket bra
491 omdömen
  • Närmaste flygplats: 165 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Trentino- Sydtyrolen , Madonna di Campiglio
9,4
Fantastiskt
97 omdömen
  • Närmaste flygplats: 125 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Trentino- Sydtyrolen , Madonna di Campiglio
9,0
Fantastiskt
371 omdömen
  • Närmaste flygplats: 168 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang