Resor till Levicosjön

Bergssjö i vackra Sydtyrol

Här hittar du ett fantastiskt bergsområde med många möjligheter till aktiviteter i naturen. Du kan koppla av på något av kurställena eller bara simma eller fiska i den lugna sjön. Här finns även bra matställen och kulturarrangemang. Valet är ditt.

Mineralhaltiga vattenkällor

Vid foten av det 1500 meter höga berget Vetriolo i den södra delen av Trento-provinsen hittar du Levicosjön - ett härligt och grönt bergslandskap med många möjligheter för en bra semester för både stora och små. Här kan du på sommaren vandra i bergen, utmana dig själv på mountainbike, idka vattensporter eller ge dig ut i roddbåt på sjön för att fiska och bada. Från samma berg rinner det upp mineralhaltiga källor vilka har gjort kurställena i Levico Terme kända för deras hälsobringande och avslappnande verkningar. Området är även något för dig som är intresserad av vin och gastronomi.

Omkring Levico

Kulturellt sett kan du göra utflykter till närliggande gamla slott, bergsbyar eller den större sjön Caldonazzo - och skulle du någon dag få lust att besöka en större stad så ligger Trento bara cirka 15 kilometer bort och till Bolzano är det cirka 53 kilometer. På sommaren bjuder Levico-området på både musik och konstarrangemang medan det på vintern förvandlas till en vacker och välfungerande skidort.
 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell vid Levicosjön