Resor till Kastelruth

Underbar plats i sydtyrolen

Kastelruth, även kallad Castelrotto på italienska, är en trevlig liten stad som är vackert omgiven av en underbar natur med gröna kullar och mäktiga berg. Staden har ett fint centrum och här råder en skön "alpstämning" både sommar som vinter.

Kastelruth är en välkomnande stad som ligger ca 20 km nordöst om Bolzano, vilket betyder att man här till största del pratar tyska men även ladinska och italienska. Det bästa med Kastelruth är att du kan komma hit året runt oavsett om det är för att åka skidor eller för att vandra i bergen.
 

Här finns det mesta du behöver

Det historiska centrumet är inte så stort men här finns, förutom de fina husen och kyrkan, en del butiker av diverse slag, bank, mataffärer, barer och restauranger. Det vill säga det mesta du behöver för trivsamma dagar fyllda med aktivitet.

Ett vackert året-runt resmål

Området är som upplagt för dig som är aktiv och kommer du hit under vinterhalvåret kan du åka skidor och utöva andra roliga vintersporter som bl.a cross-country skiing och snow-boarding. Under sommaren är det populärt att jogga, vandra, golfa och rida.

Dessutom ligger orten bra till för dig som är på väg ner eller hem från Italien via Brennerpasset. Stanna till ett par dagar och njut av de vackra vyerna och den friska luften.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Kastelruth