Resor till Fiavè

Skön placering

Fiavè är inte någon by, som du normalt besöker, vilket är synd, eftersom du här har ett genuint lokalliv.Trots sin storlek finns här ett par hotell, en bank och flera små butiker. Här kan du vandra, fiska och utöva härliga vintersporter.

Fiavè ligger vackert i Trento provinsen, mellan bergen, och endast ca en halvtimmes körning från mysiga Riva del Garda och underbara Gardasjön, på vägen till den trevliga Molveno sjön och den berömda skidorten Madonna di Campiglio.

Fiavè är, som sagt inte en plats många känner till vilket är synd då det är en trevlig by med lokalt liv och ett nytt museeum för antika "pärlandsbyar" Museo delle Pallafite, där du bl.a kan se rekonstruktioner vid den närliggande Ledrosjön. Den allmänna arkitekturen i byn är allt annat än modern, men i gengäld så får du här chansen att se hur en gård såg ut förr och hur det fortfarande torkas majs på öppna fält. Fiave' är nämligen känd för sin mjölk,- och ostproduktion så ta gärna barnen med och besök en av de många gårdar.

Gör ett stopp vid Tennosjön

Mellan Fiavè och Riva kan du också göra stopp vid Tenno-sjön, som har en otrolig smaragdgrön färg och om du följer vägen mot byn Tenno, får du verkligen en vacker och otrolig nedfart jämns med bergsvägen med många serpentinvägar. Precis innan du når ner till slätten kan du göra en spännande avstickare till de fantastiska Cascata del Varone.

Spår från medeltiden

Fiavè kommun har sitt ursprung från tre sammanslagna medeltida bosättningar, och passar dig som är kulturintresserad. Byn ligger på Lomaso's högslätt och under sommarhalvåret kan du besöka historiska s.k. 'pålhus' från 2300 år före Kristus. Utöver detta finns här ett kapell från 1400-talet och ett medeltida rådhus samt en historisk grotta som heter Camerona.

Nöjen och aktiviteter, vinter som sommar

Trentino är ett året-runt resmål med massor av aktiviteter både sommar som vinter. Landskapet är vackert och lockar inbjudande till klättring, rafting, hiking, trekking, cykling, windsurfing samt tennis. Den artificiella sjön är en dessutom en utmärkt plats för fiskefantaster.

Under vintern kan du åka skridskor, curling, längdskidor, snowboard och cross-skiing. "Skirama Adamello Brenta" eller "Dolomiti Superski" lockar årligen flera skidsugna gäster och här finns något för alla åldrar och alla nivåer.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fiavè