Resor till Eisacktal

En resa till Eisacktal, som på italienska är känt som Valle Isarco, är en möjlighet att stifta bekantskap med en av Italiens vackraste regioner, Sydtyrol, med oändliga möjligheter för att få en aktiv semester. Boka din resa till Eisacktal med Escapeaway i dag!

Eisacktal är namnet på den dal i Syd Tyrol som sträcker sig från Franzensfeste i norr till Waidbrucki i söder. Det är inte ett namn som många svenskar så där direkt nickar igenkännande till, även om nog många av oss har kört igenom den längs Brenner-motorvägen på väg mot till exempel Gardasjön. Men det är faktiskt synd att bara susa snabbt igenom denna dal även om Italiens många andra frestande resmål längre söder ut i Italien lockar. Eisacktal och resten av Syd Tyrol som är den sydliga, italienska delen av Tyrol, är med rätta känd som en av landets vackraste regioner, inte minst tack vare det spektakulära bergslandskapet, vilket inkluderar de imponerande Dolomiterna.

Dalen med de många stigarna

Områdets många vandringsleder vilka gör det möjligt att utforska de djupa skogarna, frodiga dalarna och de imponerande bergen, lockar under sommarhalvåret många entusiastiska vandrare till Eisacktal. Det är heller inte för inte som dalen även är känd som "The Valley of trails". Det finns bland annat 33 väl markerade, cirkulära vandringsstigar med utmaningar för nästan alla erfarenhetsnivåer av vandrare. Speciellt stigarna nere i dalen som går förbi historiska borgar, vin- och fruktodlingar, är som gjorda för dig som reser med familjen.

Har du lust på lite mer fysiska utmaningar finns det både i Eisacktal och i de angränsande dalarna även massor av leder son säkert kommer ge dig svett på pannan och där du belönas med fantastiska utsikter. Leden "Sieben-Seen-Runde" i Ridanna/Ridnauntal dalen, tar till exempel erfarna vandrare i god form ända upp i högalpin terräng.

Tycker du om semester som tillbringas ute i friska luften på fridfulla vandringsturer genom bommande landskap och till kristallklara bergssjöar, eller vill du eventuellt prova krafterna med rafting och canyoing, då är Eisacktal ett perfekt resmål. Det finns dessutom gott om bergsstugor och refugier i området som en service för vandrare som beger sig upp på upptäcktsfärd i bergen. Här kan du inte bara söka lä om vädret skulle slå om utan även ofta stifta bekantskap med Syd Tyrols mest traditionella rätter så som Speckknödel och Apfelstrudel.

På liknande sätt förvandlas dalen till något av ett vinterparadis, när bergen är täckta av snö, som inbjuder till semester på skidor både utför och på längden. Här finns många kända skidområden att välja mellan, bland annat vid Monte Cavallo (Rosskopf på tyska).

Kulturmöte i Valle Isarco

En resa till Eisacktal är emellertid inte bara en möjlighet att njuta av en semester med storslagna naturupplevelser. Detta är även en region som bland annat på grund av sin tidigare historia bjuder på många unika kulturupplevelser, där bland annat gastronomin avspeglar mötet mellan Österrike och Italien. Dalen, som på italienska är känd som Valle Isarco, rymmer många ytterst charmiga medeltida städer som Vipiteno (Sterzing), Bressanone (Brixen) och Chiusa (Klausen), som sjuder av liv hela året runt.

De två sistnämnda städerna skiljer sig lite från de andra i Eisacktal, eftersom dalens italienska minoritet är koncentrerad till dessa. I Eisacktal talar det stora flertalet tyska som modersmål. Gemensamt för de tre huvudorterna i dalen är de charmerande, medeltida stadskärnorna, som utöver en del av Alpernas vackraste barockarkitektur, bjuder på ett brett urval av butiker och matställen.

Så bokar du en resa till Eisacktal

Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn och hitta snabbt och lätt en flexibel resa till Eisacktal som passar dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - vi söker efter billiga flygbiljetter hos alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Eisacktal, bara de som fått fina recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Eisacktal