Resor till Cavalese

Skidresa eller trekking? I Cavalese behöver du inte välja

Cavalese betyder bergkultur och lokal charm, oavsett om du kommer hit som aktiv sommargäst eller som snösugen skidåkare; hela familjen kommer att känna sig hemma här.

Cavalese är en trevlig och charmig alpstad från 1300-talet och är det administrativa huvudsätet "Palazzo della Magnifica Communitá" i Val di Fiemme. I staden är det möjligt att besöka biografen, teatern, de många butikerna eller äta middag på en av de många restauranger som serverar lokala rätter från området. När middagen är över kan man passande ta vägen förbi en av de många lokala barer eller diskotek.

Karta över Cavalese i Val di Fiemme, Italien

Klicka på kartan ärunder och få tillgång till mer informationom din kommande skidresa till Cavalese. På den stora kartan kan du zooma in och ut, och så var liftar befinner sig, samt vad vi kan erbjuda i form av handplockade semesterlägenheter och hotell. Du hittar också köravstånd till flygplater i närheten och utvalda städer i norra Europa.

Skidområdet vid Cavalese - Alpe Cermis

Cavaleses skidområde ligger söder om staden och kallas Alpe Cermis. I detta trevliga skidomrdåe finns 7 liftar som betjänar de 24 kilometerna pist. Området är relativt smalt, så du kommer uppleva en stor höjdskillnad från toppen på 2250 över havet, hela vägen ner till 860 meter över havet, om du tar en av de längre pisterna i Dolomiterna - nämligen Olimpia som är hela 7,5 km lång.

Cavalese är tillsammans med Predazzo och andra småbyar i området en känd skidort och anses vara "den italienska huvudstaden" för längdskidåkning. området har bland annat varit värd för stora längdskidåkningstävlingar. Staden bjuder på många former av aktiviteter, bl.a. en övertäckt skridskobana, sporthall, tennis minigolf etc.

Liftkortet är en del av Dolomiti Superski och de kända områdena, som Canazei och Campitello, ligger endast en kort busstur härifrån – och det samma gäller skidturen Sella Ronda. Cavalese är dock perfekt för både den duktiga skidåkaren, som för nybörjaren, och skidspåren och pisterna är i ordning från december till april. Observera dock att den nedersta delen av Olimpia-dalen spärras av den sista delen av säsongen på grund av för lite snö.

Alpe Cermis-området berstår av 10 km blå pister, 9 km röda och 5 km svarta.

Ridning, cykling, vandring...

På sommaren erbjuder Cavalese en mängd aktiviteter för hela familjen; både ridning, cykling och vandring men även stavgång, simning och gym-faciliteter. Med andra ord, till en aktiv semester med garanterad frisk luft i lungorna och något att göra för hela familjen.

Ankomst till Cavalese

I bil kommer man till Cavalese vid att ta Brennermotorvägen till Ora och svänga av här, för att köra upp till Cavalese. Närmaste flygplats är Bolzano (45 minuter), Verona (2 timmar), Milano (3,5 timmar) eller Venedig (3 timmar). De närmsta tågstationerna ligger i Ora (ca. 24 km), Bolzano (ca. 42 km) och Trento (ca. 60 km),

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cavalese