Resor till Castello di Fiemme

Fin gammal by i öppen dal

Castello di Fiemme är en typisk, historisk liten alpby. Byn ligger fint med soligt läge och är omgiven av vacker natur. Den är inte stor men här finns apotek, bank, barer, restauranger och mataffärer. En annan fördel är läget nära Cavalese.

Namnet Castello har byn fått av det gamla feodalslott som låg uppe på byns back. Under år 1296 plundrade och brände byborna ner "slottet" som en protest mot förtrycket. I dag ligger här en kyrka, San Giorgio, som byggdes på 1800-talet, och som är ett riktmärke i dag. Det som finns kvar att beskåda är fyra medeltida byggnader, kända som "de romerska husen".
 

Upplev den sköna sommaren

Det blir allt mer populärt att tillbringa semestern uppe i bergen, vilket vi kan förstå eftersom landskapet då är underbart vackert. Området lockar inbjudande till härliga promenader i naturen och cykelturer. Brozin heter det intilliggande naturområdet, som ligger en kvart (till fots) från byn och här finns en liten damm och ett rikt naturliv. Byn i sig själv är mysig att vistas i och på dina promenader kommer du att stöta på en del historiska hus.

Njut av solen även på vintern

Castello di Fiemme passar dig som vill bo i mindre by, med trånga gator och gränder men ändå nära liftsystem och pisterna i Cermis. Och det är lätt att komma till de olika skidområdena Obereggen-Pampeago, Ski Center Latemar och alpe Luise.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castello di Fiemme