Resor till Carano

Skön plats sommar som vinter

Carano är under sommaren en fin plats för dig som gillar vandring och cykelturer i de härliga bergen. Under vintern kan du njuta av vackra snöklädda berg som inbjuder till skidåkning för både nybörjare och proffs. Med andra ord, en plats som passar alla året runt.

Carano är en mindre klassisk by som ligger på en naturlig bergssluttning i Val di Fiemme i Trento provinsen. Byn är en av de mest antika i området och har idag nästan växt samman med Cavalese, varifrån det lokala skidområdet utgår ifrån.

Skidåkning för alla

Som skidort är Carano inte speciellt känd, men den är mycket stämningsfull trots sin storlek. Det finns förbindelse mellan byarna med den utmärkta skidbusservice. Byn är liten men trevlig och här ser man de lokala på marknaden som hålls varje onsdag.

Då orten ligger på 1.086 meters höjd snöar det ofta men den blir sällan liggande speciellt länge och stället är därför utmärkt som utgångspunkt för skidsafarier, var nya områden prövas dagligen. Det lokala skidområdet ligger vid Cavalese. På så vis får du smidigt tillgång till restauranger, barer och butiker samt Cavaleses övriga utbud. Det lokala skidområde ligger som beskrivet vid grannstaden Cavalese och området vid Val di Fiemme får anlagt sina 100 km skidspår och pister i perioden december till april. Det finns skidspår och pister för alla nivåer, även snowboard-åkare.

Carano under sommaren

Carano har alltid varit känd för sina varma källor med läkande vatten. Dalen "Rio Val" delar staden i två delar; Villa, som är den del där centrum ligger på en höjd av 1120 meter och Radoè där den lokala kyrkan är belägen på en höjd av 1086 meter. Town är en bra utgångspunkt för vandring och cykling i de vackra bergen, och så här är en hel del lokala atmosfären och sätta marknad på onsdagar.

Ankom i bil

Med bil för att komma till Carano genom att Brennermotorvägen till Ora och avsluta här för att köra upp till Cavalese. Närmaste flygplatser är Bolzano, Verona, Milano och Venedig. De närmaste tågstationerna Ora (ca 24 km), Bolzano (ca 42 km) och Trento (60 km).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Carano