Resor till Canazei

Canazei - en favorit i Dolomiterna

Om du väljer en skidsemester till Canazei i Sydtyrolen kan du uppleva det bästa av italiensk skidåkning, medans du njuter av livet i solen. Även på sommaren är detta ett hett resmål mycket tack vare sina underbara omgivningar, vackra alpängar och berg.

Många erfarna skidåkare menar att Canazei är bland de absolut bästa skiddestinationerna i Europa, och det ligger nog något i det, för Canazei är skandinavernas favorit då det kommer till alpin skidåkning i Italien under vintersäsongen. Här kan du nämligen åka skidor i ett område med över 1200 km pister, en utmaning för skidåkare på alla nivåer - från nybörjare till veteraner. 

Canazei är rent geografiskt den "nästsista byn" i Val di Fassa, och byn har det största skidområdet i dalen, tillsammans med grannbyarna Campitello och Alba. Bykärnan består av små, smala, trevliga gator som löper mellan gamla gårdshus, moderna hotell och spännande butiker. Byn bjuder dessutom på en del aktiviteter och ett livligt nattliv, som följer med dess status som områdets turistmagnet. 

Åker du på skidsemester till Canazei, möter du en stad, där nästan allt är kopplat till turism. Här bor endast cirka 1800 personer året runt, som om vintern möter en värld av gäster som kommer för att få den bästa och mest snösäkra skidåkningen de kan tänka sig. Canazei ligger ca 1.460 m ö h.

Grönt så långt ögat når

Sedan har vi sommarhalvåret, som är en mycket lugnare tid än under vintern, vilket många är tacksamma för. Förutom lugnet som råder bjuds du på sommaren av underbara scenerier där grönt i olika nyanser är den mest påtagliga färgsättningen. Canazei är en bra utgångsplats för dig som vill vandra längs leder och mellan olika refugi och ta dig fram på mountainbike. I området finns äventyrsparker och du kan testa på bågskytte, barfota vandring, bowla, klättra och fiska.

Något som är mycket populärt är "fly line" där du kommer upp en aning från marken. Under sommaren finns det att köpa på plats ett kort som heter Val di Fassa Card där du har flera rabatter att nyttja, reducerade priser samt gratis inträde till en del sevärdheter/aktiviteter.

Karta över Canazei

Med Escapeaway kan du åka på semester i Canazei på egen hand. Klicka på karten här under och se vad vi kan erbjuda dig i form av hotell och semesterlägenheter i området. Du kan också zooma in och ut och se distanser till olika flygplatser och andra städer i Europa. 

Traditioner och hantverk

I dalen Val di Fassa talas det mest italienska. I staden som ligger i en dal finns en lång tradition av hantverk som de flesta invånare lever av. Canazei och Campitello hör till de mest kända skidområdena i Italien för Skandinaver.

Dolomiti Superski

Canazei och Campitello hör till de mest kända skidområdena i Italien för skandinaver. Skidområdet är en del av Dolomitti Superski och området Belvedere är en del av den berömda Sella Ronda-rutten.

>>> Läs mer om skidsemeser till Dolomiti Superski här

Snösäker destination

Detta är ett mycket snösäkert område, inte minst på grund av de många snökanonerna. Från toppen av Belvedere är det mycket långt till Arabba varifrån man kan ta sig till Corvara. Motsatt väg kan man också ta till Campitello och vidare över Passo Sella till Val Gardena.

Skidåkning på 2.681 meters höjd

Canazei ligger på 1.460 meters höjd och Campitello på 1.440 meters höjd där de högsta skidpisterna når upp till hela 2.681 meters höjd. Området är mycket stort men skidbussarna kör ofta och är dessutom inkl. i liftkortet så skulle man hamna i Campitello eller Alba är det inget problem.

 

Transport

Till Canazei ankommer man i bil från Brenner-motorvägen, och kör av och upp genom Val Gardena och över Passo Sella, som normalt är farbar hela året. Är Passo Sella stängt, kör man istället av Brenner-motorvägen vid Ora, och upp genom Cavalese och Predazzo igenom Fassa-dalen. Ta med snökedjor under alla omständigheter, om du ska hit på vintern.

Önskar du flyga (större delen av vägen) till Canazei, ska du titta på förbindelser till Innsbruck i Österrike, eller till Venedig alternativt Milano/Bergamo. Från alla dessa flygplatser kör det hela vintern shuttlebussar till Canazei och resten av Val di Fassa, så det är inte strängt nödvändigt att ha en hyrbil - om du nu inte vill åka på sightseeing på egen hand.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Canazei

Vad tycker gästerna om i Canazei?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner