Resor till Campitello di Fassa

Något för alla i Campitello di Fassa

I Campitello di Fassa, får du härlig skidåkning i snösäkra omgivningar, med tillgång inte bara till Canazei utan hela Dolomiti Superski. Även sommartid är detta en helt underbar plats för alla åldrar, med vacker natur och spännande aktiviteter.

I Campitello di Fassa hittar du härlig skidåkning på alla nivåer i snösäkra omgivningar. Området och Dolomiti Super Ski ger dig möjlighet att ta dig runt på stora områden där du den ena dagen kan t.ex testa backarna i Arraba, och den andra dagen i Canazei. Perfekt för dig som älskar skidåkning, helt enkelt!

Karta över Campitello di Fassa i Italien

Skidområdet Dolomiti Superski

Campitello och Canazei tillhör de mest kända skidområden i Italien, och båda områden är mycket populära bland skandinaviska skidåkare. Skidområdet är en del av Dolomiti Superski och dessutom en del av den berömda skidturen Sella Ronda. Med ett liftkort till Dolomiti Superski har till tillgång til mer än 1220 km varierande pister i ett fantastiskt imponerande och vackert berglandskap. Det ligger 12 byar innanför områdets gränser, och 464 skidliftar står redo att lyfta dig och din utrustning upp i höjderna. Möjligheterna kommer du med andra ord inte sakna, oavsett vilken form av skidåkning du önskar uppleva, och oavsett om du är nybörjare eller expert. 

Sella Ronda är en av de mest kända skidturerna i Italien. Det är på tal om en mycket vacker rutt, som löper runt Sella-massivet. Rutten kan genomföras i löpet av en dag.

>>> Mer information om skidsemester i Italien hittar du här. 

Något för alla smaker

Canazei ligger på 1.460 meters höjd och Campitello på 1.440 meters höjd, och skidterrängen når helt upp till 2.681 meters höjd. Det finns, på grund av det enorma området, något för allas smaker. Värt att nämna är också att skidbussarna kör ofta och är inkluderade i liftkortet, så om du avslutar i Canazei eller Alba är det inget problem. Området är alltså bland annat kännetecknat av att du här kan spendera en enkel och komfortabel skidresa med många valmöjligheter och en hög grad av flexibilitet.

Snösäkerhet är en viktig faktor

Det är ett mycket snösäkert område, inte minst på grund av de många snökanonerna. Från toppen av Belvedere är det en mycket lång nedkörning till Arabba, varifrån man kan ta sig till Corvara. Man kan även åka mot Campitello och vidare över Passo Sella till Val Gardena.

Njut av sommarens dofter och skönhet

Men det är ju så klart inte enbart på vintern du kan åka hit, och området lockar faktiskt flera äventyrslystna gäster även under sommarhalvåret. Då är det fokus på att vandra på utsatta leder, cykla, klättra och fiska...och mycket mycket mera. Även barfota vandring är populärt liksom "fly line" där du kommer upp en aning från marken. Under sommaren finns det att köpa på plats ett kort som heter Val di Fassa Card där du har flera rabatter att nyttja, reducerade priser samt gratis inträde till en del sevärdheter/aktiviteter

Folkligt och traditionellt

Campitello di Fassa är en traditionell, sydtyrolsk landsort, och i dalen Val di Fassa talas det i huvudsak italienska. Dalen är känd för de gamla hantverken och traditioner som här lever och frodas, vilket kan ses i butikerna: här hittar du vackra träsnickerier och spetsar, vid sidan av traditionellt producerade grytor och pannor. I Campitello di Fassa kommer du inte att känna att du befinner dig på ett tillfälligt skidsportställe varsomhelst i världen. Här känner du av den lokala kulturen, både vad angår mat, arkitektur, hantverk och stämning, och på det viset får du inte endast härliga skidupplevelser, men också autentiska, kulturella upplevelser med hem i kofferten. Landsorten är charmig både på vintern och sommaren. Också på sommaren finns det som nämnt massor av utomhusaktiviteter att ge sig i kast med i Fassadalen.

Transport

Till Campitello ankommer man med flyg till antingen med flyg till Venedig (3½ timme) eller till Milano Malpensa, alternativt Milano Linate (4½ timme), eller med bil på Brennermotorvägen till Ora, upp genom Cavalese och Predazzo genom Fassadalen. Ta med snökedjor.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Campitello di Fassa