Resor till Bruneck 

Den mindre staden Bruneck har massor av liv med många restauranger, caféer och butiker. Brunecks fina läge med sina imponerande berg och dalar gör staden till en optimal utgångspunkt för en aktiv semester. Boka din resa till Bruneck i dag!

Även om Bruneck med omkring 16 000 invånare bara är en i mängden av småstäder i norra Italien så är här massor av liv och talrika restauranger, butiker och caféer. Samtidigt medför stadens läge i Val Pusteria precis norr om Dolomiterna, en av världens vackraste bergskedjor, att du i Bruneck har en optimal utgångspunkt för en aktiv semester med utforskande av de imponerande bergen och dalgångarna, till fots eller på cykel.

Nära Bruneck hittar du väl utmärkta stigar och leder för såväl seriösa motionärer som barnfamiljer. Under vintersäsongen är den stora attraktionen det närliggande berget Kronplatz, vars skidområde erbjuder över 100 kilometer pister med utmaningar för både nybörjare och erfarna skidåkare. Lutar du mer åt avkopplande upplevelser så kan en tur till den lokala SPAanläggningen och simhallen rekommenderas, även när du reser med familjen. Här finns ett dussintal olika bastur och bassänger. 

Välkommen till Norra Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Bruneck och andra resmål i regionen där du bor på handplockade hotell på din resa.

Stämningsfull stadskärna 

Ta dig även gott om tid att bara flanera runt i den gamla delen av Bruneck, som stammar från 12 och 1300-talet. Här har du charmiga stenbelagda gågator mellan gamla, färgglada hus med blomsterfyllda balkonglådor. Gå eventuellt en sväng upp till stadens kännetecken, Castello di Brunico, som ligger på toppen av den gröna kullen mitt i stan. Det ligger ett litet museum i slottet och i närheten även en kyrkogård för stupade soldater. 

Bruneck, som på italienska kallas Brunico, påminner liksom resten av Syd Tyrol (Alto Adige) på många sätt mer om Österrike än Italien. Regionen var ju också den del av Österrike ända fram till slutet av 1: a världskriget då det Österrike-ungerska riket upplöstes. I dag finns fortfarande ett tysktalande befolkningsflertal i Syd Tyrol, och regionen är en av de mest välstående i landet. Utöver den inbringande turismen är även lantbruk en viktig inkomstkälla. Syd Tyrol har bland annat en stor produktion av vin och äpplen, liksom man i stigande grad satsar på en ekologisk produktion av mjölkprodukter och grönsaker. 

Områdets fina, lokala råvaror kan du stifta närmare bekantskap med på de många matställena i Bruneck. Här kommer mötet mellan italiensk och österrikisk kultur naturligtvis också till tydligt uttryck. Du kan därför ofta träffa på italienska klassiker tillsammans med många kända rätter från det österrikiska köket på en och samma meny. Över lag är rätterna från det österrikiska köket i jämförelse med det italienska präglat av stadigare, men välsmakande rätter. Men efter en aktiv dag med sightseeing i stan eller vandringsturer i bergen är det sällan något problem att orka äta upp, oavsett om du har slagit dig ner på en traditionell Tyrolerstube, en gourmet-restaurang eller en pizzeria. 

Ett helårsresmål

Du kan resa till Bruneck året runt. På sommaren kan du njuta livet på trottoarserveringar och längs vandringsstigar i de omkringliggande bergen. Det kan även varmt rekommenderas att använda en sommarsemester här till att utforska någon av de många idylliska byarna och småstäderna i området. Kommer du hit i slutet av oktober kan du till exempel börja med att ta en tur upp till Stegona lite utanför Bruneck. Här går Syd Tyrols största marknad av stapeln och här säljs i stort sett allt mellan himmel och jord. Även om du inte har lust att köpa något så är det roligt att uppleva livet här bland de hundratals marknadsbodarna. 

Lite längre fram på vintern är det självklart perfekt att resa till Bruneck för att utnyttja stadens läge vid Syd Tyrols största skidområde. När snön faller över Bruneck är det även otroligt stämningsfullt i den gamla stadsdelen på den populära handelsgatan Via Centrale-Stadtgasse. Under julmånaden är staden dessutom känd för sin trevliga julmarknad som förutom de vanliga bodarna även har olika julkrubbespel och andra upptåg.

Boka en resa till Bruneck med Escapeaway

Med Escapeaway kan du lätt boka en problemfri och säker resa till Bruneck med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn till exempelvis flygplatsen i Bolzano eller Innsbruck. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Bruneck. Vi sätter ihop det hela till en paketresa med Resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för att få den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Eisacktal
>> Läs även om resor till Madonna di Campiglio

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bruneck