Hideaways och boutique-hotell i Bressanone

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Bressanone lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Bressanone när semestern ska ha lite extra krydda.

Spännande stad i gränslandet mellan tysk och italiensk

Åk med Escapeaway till Bressanone, som bör vara självskriven på var och ens lista över utflykter i Sydtyrolen. Staden är trevlig och och ett rikt shoppingliv utan att vara oöverskådlig.

Bressanone är bara mysig. Staden lyder också till det tyska namnet Brixen - vi befinner oss faktiskt i den tysktalande delen av norra Italien - även känd som Alto Adige eller Sydtyrolen. Bressanone ligger endast 44 km från Brennerpasset, alltså på gränsen mellan Italien och Österrike, och endast 22 km från Bressanone kan tu ta kabelbanan Plose upp till 2050 meter över havet, till svindlande panoramautsikter. 

Stämningsfull och mysig stad att besöka

Bressanone är stor nog för att kunna erbjuda shopping, gågator och domkyrka - men lyckligtvis för liten för att vara hektiskt och hårt trafikerad. Det gör Bressanone till den perfekta dagsutflykten om du är i denna del av Dolomiterna. Förutom ett rikt urval av butiker är Bressanone också mycket känt för sin julmarknad, som vi känner den hela vägen härifrån och norrut i hela Tyskland till Lübeck. Bressanone erbjuder massor av kultur och festivaler - köp eventuellt ett Brixen Card som ger bra rabatter till bl.a. museer och kollektivtrafik.

Plose linbana tar dig upp till hög höjd och frisk luft

Endast ca. 22 km i sydostlig riktning från Bressanone kan man ta en linbana upp till 2.050 m.ö.h. Turen från Plose (1.067 m.ö.h.) och upp till Valcroce (Kreuztal på tyska) tar ca. 15 minuter med linbanan. Här uppe är utsikten svindlande och mycket panoramisk. Det finns också en lekplats, restaurang, bar, kiosk, toaletter och massor av vandringsleder. Det finns en speciell vandringsled för barn som kallas Woody Walk. Ifall man väljer att köpa ovanstående Brixen Card så åker man linbanan gratis. Sommartidtabell börjar från ungefär mitten av juni till mitten av oktober mellan kl. 9:00 till 18:00 med en timmes lunchrast från 12:00 till 13:00 (kan ändras).

Skidresa till Bressanone / Plose

Tidigare nämnda Plose tjänar om vintern som Bressanones skidområde, och här finns knappt 25 km alpina pister, som betjänas av 7 lifter. Från Bressanone kan du ta skidbussen eller själv köra till St. Andrea, varifrån du kan ta 6-personers-gondolen upp till skidområdet. Den ena pisten för dig hela vägen tillbaka till utgångspunkten, medan de övriga ligger på andra sidan av bergstoppen (sydöstra sidan), med sol under större delen av dagen.

Generellt kan man åka skidor i området från början av december till början av april, och här är övervägande lätta pister - endast 10 % är svarta, resterande blå och röda. Det finns ett bra urval av restauranger och skidhytter i området, bland annat vid Palmschoss som också kan nås i bil. Snökanoner täcker cirka 80 procent av pisterna, vilket ger stor snösäkerhet hela säsongen.

Transport

Närmsta flygplats är Bolzano (ca 50 km bort), men mer troligt är att flyga till Innsbruck i Österrike (ca 85 km), Verona (ca 190 km) eller Treviso (ca 225 km). Vill du själv köra hela vägen från Sverige, är det cirka 1300 km till Bressanone, via Innsbruck.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Bressanone vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Bressanone