Resor till Bressanone

Bressanone är den äldsta och kanske även den vackraste staden i Sydtyrol. Denna över 1000 år gamla, stämningsfulla medeltidsstad ligger i natursköna omgivningar mellan Bolzano och Brennerpasset och inbjuder till vandringsturer på sommaren och skidåkning på vintern. Boka din resa till Bressanone med Escapeaway i dag!

I nordöstra Italien, i regionen Trentino Alto Adige, ligger en stad i gränslandet mellan Österrike och Italien. Bressanone – eller på tyska Brixen – ligger endast 44 kilometer från Brennerpasset och att Italiens nordligt belägna grannar har influerat staden, är ett som är säkert. Bressanone är en trevlig stad med cirka 20.000 invånare, och tillhör därmed en av de större städerna i detta alplandskap där de små landsorterna dominerar.  Staden bjuder på ett rikt shoppingliv och många restauranger och trattorior där du kan slå dig ner och njuta av en god måltid mat lagad på lokala produkter.

 

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Bressanone och andra städer i området där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

 

Välkommen till den äldsta staden i Sydtyrolen

 

Bressanone är inte bara den äldsta staden i Sydtyrolen (som regionen Trentino Alto-Adige också kallas), utan anses också vara en av de vackraste platserna i regionen tack vare alla dess slingrande gränder, arkader och fantastiska boulevarder. Här är det, med andra ord, lätt för besökaren att häpnas och imponeras av den kulturella och arkitektoniska rikedomen.

 

Den naturliga samlingsplatsen för dig som är intresserad av kultur, är den historiska stadskärnan, där arkader och smala gator bjuder in till spännande promenader. På din väg passerar du både kyrkor och kapell, och den mest häpnadsväckande av dessa, får nog anses vara Il Duomo som vittnar om stadens historiska betydelse – katedralen var faktiskt den första kyrkan som uppfördes i Alto Adige.

 

Direkt framför Duomos dörrar, ligger stadens dynamiska hjärta, som erbjuder allt du som gäst kan tänkas vilja ha på din semester: barer, restauranger och caféer lockar både turister och lokala invånare att slå sig ner för en god måltid mat eller en dryck, medan man betraktar livet som tar plats framför sig. Koppla av och njut av en lugn stund, innan du fortsätter din promenad till Bressanones alla butiker och affärer.

 

Bressanone är perfekt även för dig som vill ha en aktiv semester 

 

Det sköna klimatet och årets alla soldagar, gör att Bressanone är ett uppskattat semestermål hela året. För dig som gärna vill vara aktiv på semestern, är staden en perfekt utgångspunkt, då du aldrig har långt till vandringsleder och mountainbikespår i bergen. Kommer du på vintern, befinner du dig i ett vinterparadis. Endast några kilometer från Bressanone ligger Plose som bjuder på 25 alpina pister som betjänas av 7 lifter. Generellt kan du åka skidor i hela området från början av december till slutet av april då cirka 80 procent av området täcks av snökanoner vilket säkrar skidåkningen hela säsongen.

 

Transport

Den närmsta flygplatsen ligger i Bolzano (ca 50 km), men du kommer antagligen hitta fler flygavgångar till Innsbruck i Österrike (ca 85 km), Verona (ca 190 km) eller Treviso (ca 225 km). Bressanone har en större järnvägsstation som du kan komma till med tåg från de större städerna i Italien, Österrike och Tyskland.

 

Boka en resa till Bressanone i dag

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker resa till Bressanone. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen med direktflyg eller med en mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg åt dig och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Bressanone samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt sätts samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs mer om resor till Norditalien här
>> Läs även om kör-själv semester till Italien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Bressanone

Vad tycker gästerna om i Bressanone?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 15 recensioner