Spa och wellness semester i Italien

Rent välbefinnande: spa och wellness-hotell med Escapeaway

Skulle du kunna tänka dig att koppla helt av från vardagens stress? Att bli föryngrad och förfriskad med avslappnande skönhetsbehandlingar i väldoftande omgivningar? Att avsluta din simtur i poolen med ett besök i bastun eller med djupgående massage som gör kroppen gott?

Då ska du överväga att åka iväg på en semester med fokus på spa och wellness med Escapeaway. Vi samarbetar med en rad fantastiska hotell, i flera olika prisklasser, som verkligen har din kropp och knopps välbefinnande som huvudpunkt.

Vad är en spa-semester?

Spa är ett fenomen, som har ökat mycket i popularitet de senaste åren. Man hör det överallt, och det verkar knappt finnas några gränser längre, för vad som krävs för att kunna marknadsföra sig med ordet "spa". Detta skylls förstås på, att vi har lärt oss att sammankoppla ordet med något härligt - ett spa är en plats som har vårt välbefinnande i fokus. Och vem vill inte gärna sälga sina tjänster med en sådan trevlig association? 

Men, vad är egentligen ett spa, mer precist? Traditionellt sätt är ett spa ett ställe, till exempel på ett hotell, där du kan få massage, antiktsbehandlingar, kroppsbehandlingar, träna, ta lerbad, simma, bada bastu och bubbelbad - och allt som hör till saker som kan sammankopplas för föryngring, avslappning och välbehag. 

Säg farväl till stress i lugna omgivningar på din spa-resa

Några spa:n serverar också mat och dryck, där det är fokus på såväl sundhet som själslig njutning. Vissa spa erbjuder kurser, till exempel inom yoga och meditation.

Gemensamt för alla de platser, som kan kalla sig ett äkta spa, är att omgivningarna är lugna och ger dig ett inre lugn. Ofta får du lyssna till ljudet av låg, behaglig musik, eller en liten porlande fontän, medan du ligger på bädden och mottager en professionell kroppsbehandling. På så vis kan man lätt vinka farväl din den oönskade gästen i många människors liv: stressen.

Wellness-resor är resor med ditt välbefinnande i fokus

Och så har vi begreppet wellness, som vi ofta använder i samband med ordet spa. Det gör vi också här på Escapeaway. Inte för att dessa båda ord betyder samma sak, men för att de går hand i hand - inte minst när vi pratar om semester. Wellness är ett mycket brett begrepp och betyder egentligen kort och gott välmående. Man kan säga, att förmålet med ett spa är att få dig att känna välmående.

Dock kan wellness och i bredare samband också var ett uttryck för att ett semesterställe är välgörande för kropp och själ, av andra orsaker än just möjligheten till spa-behandlingar. Att exempelvis vakna till en fantastisk utsikt över bergen, eller att slappna av på en sandstrand dagen lång, är också en form av wellness.Avslappning och välmående på hotell i Italien, i flera prisklasser

De hotell med spa och wellness, som vi på Escapeaway samarbetar med, har stor erfarenhet av att tillfredsställa gästernas önskningar om en semester där avslappning och lite lyx är en viktigt del av paketet. När vi använder ordet lyx, betyder det dock inte, att det nödvändigtvis kostar en årslön att åka på spa-semester.

Även om du inte har den tjockaste plånboken i bakfickan, har du fortfarande möjlighet till att kosta på dig själv en wellness-resa.

Med Escapeaway kan du åka på spa- och wellness-semester till över 100 olika hotell

Det finns nästan inga gränser för vilka former av resmöjligheter Italien bjuder på. Det varierande landet med det solrika klimatet är som skapt för semester, och att kombinera din italienska upplevelse med wellness ger dig en energiboost, som du kan leva länge på. 

Här nedan rekommenderar vi dig fem härliga hotell, där du kan njuta av din spa- och wellness-resa fullt ut. Vi samarbetar dock med över 100 hotell i Italien som har spa- och wellness-faciliteter, så glöm inte att söka i vår sökfunktion längst upp till höger på sidan för att hitta det perfekta hotellet till dig. Och du är självklart alltid välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp med att skräddarsy din resa.

Aparthotel Ashanti i Bibione

I den barnvänliga änden av skalan, kan vi erbjuda di en härlig och rolig semester för hela familjen på det välutrustade Aparthotel Ashanti i Bibione. Här bor ni precis vid den breda sandstranden, där barnan har alla möjligheter i världen att lika och ha kul. Hotellet har såväl gym som simbassäng med vattenmassage, och en flott pool med barndel. Ni bor i er egen lägenhet med gott om plats, och om kvällen kan ni slappna av på er balkong och njuta av havsutsikten. Det arrangeras miniklubb för barn mellan 3-13 år, måndag till fredag, så att de vuxna även kan få njuta på egen hand. Bibione är ett livligt område att hålla semester i och barnen kommer aldrig ha tråkigt. Ni ska inte oroa er om att behöva slåss om platserna på sandstranden framför hotellet, för varje semesterlägenhet har ett eget parasoll, solstol och liggstol - det är bara ni som saknas.

Aqualux Hotel Spa Suite & Terme vid Gardasjön

Ett fantastiskt ställe att bo på, om du önskar dig kvintessensen av en spa-resa med fokus på allt gott i livet. Inte minst om du är ett äkta vattendjur. Aqualux Hotell ligger naturskönt placerat vid Gardasjön, och har hela 8 pooler - fyra inomhus och fyra utomhis. Två av dem är anpassade till barn. Om dett hotell står för något, så är det wellness. Du hittar sex kabiner till massage och andra kroppsbehandlingar, du kan bada lerbad, bastu och ångbad, och på Aqualux Hotel Spa Suite & Terme går du inte heller miste om en isfontän eller möjligheten att bada i en tunna. Du äter gott på hotellets två restauranger, vilka serverar traditionel italiensk mat och grillmat. 

Berghotel i Sydtyrol

Här smälter det breda wellness-begreppet perfekt samman med det specifika välbefinnandet du kan förvänta dig från hotelles faciliteter. Det vackra läget i Alperna är i sig själv en lisa för själen, och när du har varit på vandringstur i bergen, kommer du helt säkert att värdesätta en välgörande stund i jacuzzin, i bastun eller i en av de uppvärmda poolerna. Här kan kroppens muskler får ny energi, så att du återigen är redo att bege dig ut i de storslagna omgivningarna. Om du hellre bara vill mysa med en bok framför näsan, så finns det även gott om plats att göra precis det på detta härliga tyroler-hotell. Det här är en äkta bergssemester, som du kanske trodde du bara kunde drömma om. Berghotel har både familjerum, lägenheter och vanliga rum - samt en strålande restaurang. Läs mer om Berghotel i regionen Sydtyrol här.

Le Querciole Agriturismo i Toscana

Här kan hela familjen koppla av och leva livet i lantliga och idylliska omgivningar. Agriturismo Le Querciole har pooler för både barn och vuxna, men det finns inte några spa-faciliteter på stället. Dem hittar du dock så snart du har promenerat en kort tur genom vinmarkerna som omringar platsen: agriturismon ligger nämligen nära kurorten Casciana Terme. Här kan du nå välmående enligt konstens alla regler, på de fantastiskt vackra och behagliga badanstalter som staden är känd för. En perfekt möjlighet för att kombinera en vinresa med en sparesa. Minst sagt något att se fram emot!

Hotel Porto Roca i Ligurien (Cinque Terre)

Ett vackert och stilfullt hotell med en panoramautsikt över havet, som är mer än storslagen. Här håller du verkligen en wellness-semester i lyxiga omgivningar. Läget på en klippvägg - och det menar vi bokstavligen - i den natursköna nationalparken Cinque Terre, är tillräcklig grund för att besöka detta hotell. Dock måste vi, för att hålla oss till temat, också framhäva Hotel Porto Rocas pool, som är exceptionellt bra, och har en utsikt som kommer att få dig att glömma tid och rum. Här kan du simma och njuta av saltvattenspool och jacuzzi. Barnen kan njuta i barnpoolen. Hotellet ligger i den historiska staden Monterosso, där det också finns en fin sandstrand.