Kultursemester i Sorrento

Med alla de tusentals turister som besöker Sorrento kunde man tro att staden blivit allt för turistisk. Men staden har förmått att bevara sin avslappade syditalienska charm, så Sorrento kan absolut rekommenderas även för en kultursemester.

Här finns soliga piazzor med små cafeer och restauranger, trevliga shoppinggator, vackra kyrkor och intressanta museer. Stadens samlingspunkt nr.1 är Piazza Tasso. Här på torget är det alltid liv och rörelse och något att titta på. Från stadens park, Villa Comunale Park kan du se ut över bukten och ta in den imponerande synen av vulkanen Vesuvius i fjärran.

Och Vesuvius är nästan ett måste att besöka när du är så nära. Det är den enda aktiva vulkanen på det europeiska fastlandet och ett besök där är en upplevelse för alla oavsett ålder. Pompeji är ett annat ställe du inte får missa när du befinner dig på kultursemester i Sorrento. Pompeji var en större romersk stad när den år 79 efter Kristus blev fullständigt ödelagd och begravd efter ett utbrott av just vulkanen Vesuvius. Varje år besöker 2,5 miljoner turister ruinerna av Pompeji för att se de imponerande fynden som arkeologerna har lyckats gräva fram. Så räknas också Pompeji som Europas mest imponerande arkeologiska plats.

Sorrento har i flera århundraden varit känt som ett konstnärsställe, konstnärer och författare som Henrik Ibsen, Charles Dickens, Oscar Wilde, Goethe och Wagner är bara några av de berömdheter som har sökt inspiration här i de vackra omgivningarna.
Och för att hålla oss kvar vid kulturen; så påstås de slingrande och trevliga gatorna och gränderna i Sorrento ha bildat bakgrund till några av scenerna i filmen "Den skallige frisören" med bland andra Pierce Brosnan i en av huvudrollerna.

När du är i Sorrento så måste du naturligtvis ta en tur till Amalfikusten som påstås vara Italiens vackraste kuststräcka. Ja det finns till och med de som hävdar att det inte bara är den vackraste kuststräckan i Italien utan även i hela världen. En sak är i alla fall säker, du kommer att bli ganska överväldigad av den vackra synen – och du kommer utan tvekan önska dig tillbaka hit fler gånger.

Har du lust att besöka en storstad så ligger Neapel inte långt bort. Neapel är mycket bättre än sitt rykte som en förorenad, sliten och kriminell stad. För Neapel är även en vacker och intressant stad som har mycket att erbjuda sina besökare. Stadens historiska centrum till exempel står med på UNESCOs världsarvslista. För de historiskt- och konstintresserade finns det många spännande och intressanta museer att besöka. Och efter en dag i storstaden är det skönt att återvända till det mer avslappade stadslivet i Sorrento.

Se alla resor till Sorrento med Escapeaway

>> Läs mer om kulturresor

Karta över Sorrento

Populära hotell i Sorrento

Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
8,9
Mycket bra
1677 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
9,1
Fantastiskt
179 omdömen
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
8,8
Mycket bra
943 omdömen
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)