Agriturismo Sorrento

Små bergs-landsorter och ett landskap fullt med olivträd, vinmarker och citron- och apelsinlundar. Det är vad som väntar dig, när du bor på en agriturismo i det vackra och soliga Campanien. Det finns många vackra platser att välja emellan i den syditalienska regionen. i närheten av staden Sorrento har vi flera trevliga hideaways att välja emellan, även agriturismo, om du föredrar det.

När du bor på en agriturismo har du lite mer plats runt omkring dig. Och det kan ju vara en fördel om du exempelvis reser med barn. Med det är också ett bra val för dig, som bara föredrar att bo mitt i naturen, lite bort från staden.

En agriturismo är en gård, där det fortfarande produceras matvaror. Det är normalt sätt olivolja eller vin, men det kan också vara andra lantbruksvaror. Familjen, som ägen gården, har valt att göra om en del av gården - eller hela - till semesterbostäder. På några agriturismo bos familjen fortfarande kvar på gården, på andra agriturismo har de endast hand om produktionen och uthyrning av semesterbostäder på gården.

På de flesta platser finns det rik möjlighet att smaka och köpa det som produceras. Och det är ju en trevlig souvenir att ta med sig hem. Olivolja och vin som du tagit med dig hem från "din egen gård" i Sorrento, smakar fantastiskt på en kall vinterdag i Sverige, medan du minner dig tillbaka till värmen och solen i Italien.

Läs mer om semester på agriturismo i Italien

>> Läs mer om agriturismo