Åk med Escapeaway på en härlig Skidresa till Italien

Skidåkning och vintersol på skidresan i Italien

Escapeaway hjälper dig att hitta helt rätt semesterbostad i en av våra härliga, italienska skidsemester-destinationer - oavsett om du önskar en hytta, en lägenhet eller ett skidhotell.

De mest populära skidsemester-destinationerna i Italien är:

>>> Canazei som är mest populär bland skandinaver
>>> Livigno med hög snösäkerhet på gränsen till Schweiz
>>> Sestriere med de höga bergen på gränsen till Frankrike
>>> Cervinia vid foten av Matterhorn, med glaciär och snösäkerhet

>>> Se alla våra skidsemester-resorter i Italien: Klicka här.

I de italienska alperna hittar du nöjen och massor av pister, där du kan lära din barn - och själv också bli bättre på - att åka skidor. Tillhör du de redan rutinerde skidåkarna, hittar du också en massa utmaningar i de stora skidområdena, och trevlig after-ski i barerna om kvällarna. Hitta din semesterbostad i en av de italienska skid-destinationerna hos Escapeaway, oavsett om du vill bo i en hutta, en lägenhet eller på hotell.

En skidsemester i Italiens alper, bjuder på utmanande pister, charmiga byar, och högsvävande upplevelser. Här nedan kan du se alla våra skid-destinationer i Italien, där du kan boka hotell eller semesterlägenhet - och själv stå för transporten. Dra nytta av vår stora expertis i Italien, och boka online med detsamma. 

Dolomiterna och Mjölkvägen

De flesta skandinaver åker till Dolomiterna, när de ska åka skidor i Italien. Dolomiterna ligger i den östra delen av de italienska alperna, och här hittar du det stora skidområdet DOLOMITI SUPERSKI, som samlat erbjuder mer än 1200 km pister. I den västra delen av Alperna, mot Frankrike, hittar du ett annat stort skidområde som kallas LA VIA LATTEA, vilket på svenska kan översättas till Mjölkvägen.

I Dolomiti Superski hittar du bland annat följande byar & städer:
>>> Canazei
>>> Val di Fassa
>>> Campitello
>>> Cortina d'Ampezzo
>>> Val Gardena

I La Via Lattea hittar du bland annat följande byar & städer:
>>> Courmayeur
>>> Sestriere

Italien på skidor

Om låga priser, god mat och en fantastisk stämning är viktiga parametrar när du ska välja destinationen för nästa skidresa, då är Italien stället för dig! Som skiddestination är Italien nämligen mycket mer avslappnad än grannarna Frankrike, Schweiz och Österrike - med vikt på att ha kul och slappna av. Det kommer bland annat till uttryck i de breda boulevard-pisterna, som är designade till stora slalomsvängar, pauser i solen och la dolce vita - det goda livet!

Familjer med små barn är alltid välkomna, även på de finaste hotellen och restaurangerna, och priset per övernattning är markant lägre än i grannländerna. De trevliga byarna, den läckra maten och de flotta pisterna, kombinerat med en helt enastående natur, sätter Italien i en liga för sig själv.

Italien är också välsignat med en rad gigantiska skidområden med ganska olik terräng, bl.a. i den centrala kärnan av Dolomiterna, där en rad skidområden går samman under Dolomiti Superski-liftkortet som täcker 12 skidområden och mer än 1200 km pist, förbundna med 450 lifter och en rad bussari dalarna. Inkluderat i detta liftkort är den berömda rutten Sella Ronda - ett cirkulärt nätverk av lifter och pister som tar dig runt det majestätiska kalkstensmassivet Gruppo di Sella, och där du korsar en rad kända skidområden för att till slut nå din utgångspunkt.

Även om snötillgången i Alperna inte är så pålitlig som italienarna hade önskat, så går det ändå att åka skidor utan några problem. De italienska skidområdena har några av de bästa snökanonerna i Europa, och även på den torraste och varmaste vintern, är förhållandena i pisterna fortfarande goda.

Bäst för nybörjare: Passo Tonale

Ett skidområde, som är speciellt anpassat till nybörjare och familjer. Här är pisterna övervägande lätta och lättillgängliga. Vi tycker att Passo Tonale är ett bra ställe att börja på, om du är helt grön på skidorna, eller endast åkt några få gånger. De 100 kilometerna pist, är riktligt till en veckas skidsemeser.

Byns höjd: 1885 m.ö.h.
Består av: Passo Tonale, Ponte di Legno & Temù
Skidåknings-höjd: 1120 m.ö.h. till 3015 m.ö.h.
Liftar: 30 st
Pister: Totalt 100 km, varav 17% är blå, 66% är röda och 17% är svarta 
Område täckt av snökanoner: 100%
Mer info på: adamelloski.com

Bäst för övade skidåkare: Corvara

Corvara är ett härligt område, och är en del av skidområdet Alta Badia, som ger tillgång till Sella Ronda, vilket är ett måste för alla övade skidåkare. Vill du ha ännu mer, berger du dig bara ut i Superski-området, som erbjuder dig allt du kan tänka dig.

Byns höjd: 1570 m.ö.h.
Består av: Sella Ronda/Alta Badia
Skidåknings-höjd: 1005 m.ö.h. till 3270 m.ö.h.
Liftar: 179 st
Pister: Totalt 433 km, varav 38% är blå, 53% är röda och 9% är svarta 
Område täckt av snökanoner: 90%
Mer info på: adamelloski.com

Andra favoriter: Canazei

Canazei är bara något helt speciellt! Området sträcker sig genom flera mina städer och byar, med många möjligheter för en trevlig skidsemester på ett hotell eller i en semesterlägenhet. Själva Canazei stad består av trevliga små gator och gamla gårdshus. Här finns en rik möjlihet för ett spännande kvälls- och nattliv. Staden är också mest känd för sin tillgång till de berömda pisterna runt Sella Ronda, där du kör runt det stora massivet, samtidigt som du tar dig igenom flera skidorter i Dolomiterna.

Canazei är den stora skidsemester-destinationen i Italien med över 1200 km pist (med Superski Dolomiti-liftkortet) och är också den destination skandinaverna föredrar i Italien. Staden vinner framförallt på den helt unika stämningen som lägger sig över platsen om vintern. Du kan dessutom fylla på med energi till nästa dag, med stora kulinariska upplevelser på stadens utsökta restauranger - vars menyer du kan få till ytterst rimliga priser.

Byns höjd: 1450 m.ö.h.
Består av: Val di Fassa/Sella Ronda/Dolomiti Superski
Skidåknings-höjd: 1450 m.ö.h. till 2958 m.ö.h.
Liftar: 13 st (Dolomiti Superski: 450 st)
Pister: Totalt 40 km (Dolomiti Superski 1200 km), varav 13% är blå, 83% är röda och 4% är svarta 
Område täckt av snökanoner: 90%
Mer info på: fassa.com

Andra favoriter: Cervinia

Cervinia by ligger på 2048 meters höjd över havet, och garanterar därför i stort sätt de perfekta snöförhållandena genom hela vintern. Skidområdet är sammanhängande med Zermatt i Schweiz, vilket ger många goda möjligheter för alla typer av skidåkning. Byn är inte så stor, men otroligt charmig med sin lilla trevliga gågata, där du hittar flera bra italienska restauranger med mera.

För de övade skidåkningarna, som ser fram emot att ta på sig större utmaningar, är Cervinia ett perfekt val av destination, bland annat för att du här kan åka skidor på en glaciär.

Då Cervinia är ett exklusivt ställe att åka på skidsemester till i Italien, är priserna här generellt sätt högre än i andra skidorter.

Byns höjd: 2050 m.ö.h.
Består av: Cervinia/Breuil
Skidåknings-höjd: 2050 m.ö.h. till 3480 m.ö.h.
Liftar: 15 st (exkusive schweizisk sida)
Pister: Totalt 107 km (exkusive schweizisk sida), varav 21% är blå, 65% är röda och 13% är svarta 
Område täckt av snökanoner: 90%
Mer info på: cervinia.it

Kör-själv-semester till Italien

Även om de italienska skiddestinationerna ligger något längre bort från Sverige, än de klassiska ställena i Österrike, är det värt att köra ett par extra timmar på Autostradan. En kör-själv-skidsemester till Italien ger dig extra upplevelser då du kör genom de mäktiga Alperna, och kommer ut på "solsidan", där du kan börja njuta av livet och den vackra naturen, medan nästan vänds upp mot den starka solen.

Här har du också kort avstånd till Venedig (2,5 timmar från Canazei) och Milano (3,5 timmar från Livigno), om du önskar att uppleva mer än bara snö på sin semester i Italien.