Hideaways och boutique-hotell på Vulcano

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell på Vulcano Ö lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell på Vulcano Ö när semestern ska ha lite extra krydda.

En sann geologisk studie

Vulcano liknar en rest från en försvunnen tid, evigt rykande av bubblande gaskokande gyttja, den imponerande kratern som reser sig 386 meter upp och kan utan större besvär eller fara beses från ovan. Vid detta ställe fångas blicken av två hamnar i öst och väst, Monsternas dal (Valle dei Mostri) och siluetterna av de övriga öarna.

Vulcano är med sina 21 km² och färre än 500 invånare något mindre än grannön Lipari som ligger mindre än en kilometer bort. Vulcano är som de andra eoliska öarna bildad av vulkanisk aktivitet och man kan på ön få en ganska speciell upplevelse om man bestiger ”Vulcano della Fossa” som med en höjd på 293 meter är en ännu aktiv vulkan.

Öns högsta punkt är den utslocknade vulkanen ”Monte Aria” var det nu finns en högslätt av lava, av den porösa bergarten tuf och av andra avlagringar från de sista 10.000 år.

På Vulcano kan man få den väldigt speciella upplevelsen av att bada i badanläggningar med svavelkällor. Bli inte överraskad över att lukten först försvinner efter ett bad med shampo.

Vulcano bjuder på vackra klippor som dock bäst ses från sjösidan. På nordvästsidan finns Grotta del Cavallo (Hästgrottan) på en vild och öde kuststräcka som långsamt sluttar ner mot den svarta Gelso strand, var rangliga kaktusar hänger ut över sidorna.

Nära hamnen finns också vanliga stränder var man kan bada som på vilken strand som helst. Dock är det på Vulcano både en strand med vanlig sand och en annan med svart, vulkanisk sand.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway på Vulcano Ö vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways på Vulcano Ö