Resor till Valderice

Valderice ligger vid foten av berget Erice på nordvästra Sicilien. På motsatt sida av berget ligger provinshuvudstaden Trapani som tack vare sitt namn och internationella flygplats är en populär inkörsport till den italienska Medelhavsön. Härifrån går det även färjeförbindelser till De Egadiska Öarna ett perfekt utflyktsmål som lockar med sina stränder.

Själva Valderice ligger ett par kilometer från havet över vilket du har en vacker utsikt uppe från den högt belägna staden. Staden är inte präglad av turism vilket nog beror på det lite tillbakadragna läget från kusten. Du kommer därför på en resa till Valderice kunna uppleva mer av det äkta Sicilien än du skulle ha gjort i en vanlig semesterort. Staden anlades på 1700-talet och de omkring 12 000 invånarna håller stolt fast vid många av de gamla traditionerna, detta kan du bland annat uppleva på de årliga festivalerna som lockar besökare från när och fjärran.

Det råder en avslappnad atmosfär i Valderice som inte alls har samma stadsliv som det i Trapani som bara ligger cirka 8 kilometer väster ut.  Detta faktum är naturligtvis bara en fördel om du först och främst reser till Valderice för att koppla av från vardagens uppskruvade tempo. Det tar inte många dagar innan du anpassat dig till den lokala, lugna rytmen. Samtidigt har du här i Valderice en bra utgångspunkt för att utforska mycket mer av denna vackra del av Sicilien.

Utforska Sicilien

Ett av de närmsta utflyktsmålen är toppen av Monte Erice. Här uppe på 840 meters höjd över havet ligger den otroligt charmerande byn med samma namn som berget. Faktiskt är Valderice historiskt sett tätt förbundet med Erice eftersom det vat folk just därifrån som flyttade längre ner i dalarna runt berget för att odla den fruktbara jorden. På turen upp längs berget från Valderice kör du längs en väg med många hårnålskurvor där du på flera ställen har vacker utsikt över havet och kusten. Vacker utsikt är det naturligtvis också när du kommit ända upp till Erice. På en klar dag kan du faktiskt se ända till vulkanen Etna på den motsatta sidan av ön. Det är frestande att bara slå sig ner på en bänk och låta blicken vandra över bergen, byarna och havet men ta dig även tid att flanera runt på den stämningsfulla lilla bergstoppsbyns stenbelagda gator bland de välbevarade husen och borgtornen. Här hittar du även flera restauranger och trattorior.

En tur med linbanan som förbinder Erice med Trapani är också värd att göra om inte för annat så för den fantastiska utsiktens skull. Oavsett vilket så kan det verkligen rekommenderas att ta en tur till Trapani när du reser till Valderice. Du kan lätt få det mesta av en dag att gå åt med att flanera runt i den gamla stadsdelen där du även hittar ett rikt utbud av matställen och butiker som kan täcka de flesta behov.

Reser du till Valderice på sommaren kommer den närliggande kusten naturligtvis locka med sina fina badstränder. Kör du ner till kusten och vidare norröver hittar du ett helt pärlband av stränder. Det tar till exempel under en kvart att köra till stranden vid Rio Forgia, det finns dessutom fantastiskt barnvänliga stränder vid San Vito lo Capo som också ligger inom räckhåll.

Boka din resa till Valderice i dag

Vi har gjort det lätt för dig att hitta det bästa hotellet om du vill resa till Valderice. I sökmotorn här på sidan hittar du därför hotell som vi valt ut på grund av deras fina gästrecensioner. Du kan samtidigt även boka en flygbiljett till Trapani Vincenzo Florio flygplatsen. Du kan söka på flyg med avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. När du bokar hotell och flyg samtidigt blir det till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Valderice

Vad tycker gästerna om i Valderice?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner