Resor till Tripi

Semester i en lugn berglandsort på norra Sicilien

Tripi är en lugn och avskild stad, rik på historia och traditioner. Här har du ett bra utgångsläge för utflykter till Etna, Nebrodi-bergen eller till de Eoliska Öar.

Staden ligger på 500 meters höjd, ca. 14 km från havet på norra Sicilien, omgiven av branta berg som är präglade av barsk natur, som blir mer och mer frodig ju längre mot kusten du kommer, och här odlas olivträf, nötträd och mandelträd. Där geografin gör det svårt att odla jorden, finns det täta ekskogar och blomstrande buskar.

Karta över Tripi 

Genom att klicka på kartan över Tripi här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Tripi? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte... Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den som ligger närmast Tripi. Närmaste tågstation ligger i Vigiatore nere vid kusten. Likaså är det nere vid Falcone som du kör på och av motorvägen för att komma till Tripi. Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport. Läs mer om biluthyrning i Italien här. Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Det här är ingen stad man bra plötsligt passerar, och staden bär ingen prägel av turism - på gott och ont. I själva staden finns inga restauranger - men det finns en pizzeria och en restaurang i det lilla samfundet Campogrande, som ligger ca. 6 km i riktning mot kusten.

Utflykter och sevärdheter

Det är möjligt att ta sig till de Eoliska öarna på kort tid, då det endast är 40 km till Milazzo hamn, varifrån det finns båtförbindelser till alla sju öarna. Tripi ligger i närheten av naturreservatet Riserva Naturale Orientata Bosco di Malabotta, vars vackra natur med stora gamla träd och ett rikt djurliv kan utforskas på vandringsturer eller på mountainbike, En semester på Sicilien är en chans att utforska några av Siciliens mest intressanta arkeologiska sevärdheter. På kort köravstånd från Tripi ligger t.ex. Tindari, där det gamla centrumet och den grekiska teatern är spännande utflyktsmål om kulturhistoria är ditt intresse. Lite längre bort ligger Taormina som också är intressant för sina historiska sevärdheter, och när du är här, kan du t.ex. ta en tur upp på vulkanen Etna. Bland naturupplevelserna på Sicilien tillhör Etna utan tvivel de största. Du kan åka upp på guidade turer på själva vulkanen, eller själv utforska den omkringliggande nationalparken, som också är en unik upplevelse. Önskar du att utforska öns sevärdheter, är en utflykt i sällskap med en lokal, certifierad guide en upplevelse du bör överväga. Vår samarbetspartner Viator erbjuder en värld av spännande turer som du med fördel kan boka online hemifrån. Läs mer om möjligheterna och boka dina utflykter på Sicilien här.

Lokala länkar

Du kan hitta mer information om staden på den officiella hemsidan här. Naturreservatet "Riserva Naturale Orentata Bosco di Malabotta" har också en hemsida, som du hittar här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tripi