Resor till Trappitello

Trappitello ligger ett par kilometer från Siciliens östkust nära Giardini di Naxos och Taormina. Detta läge gör att du både har långa breda sandstränder och en av öns mest charmerande städer på nära håll när du reser till Trappitello. Här sjuder det alltid av liv under sommarmånaderna, både nere längs vattnet och uppe bland de mysiga gatorna.

Det är lite lugnare i Trappitello som trots sin närhet till kusten fortfarande har en lokal prägel. Denna lilla stad ger dig därför en fin och fridfull utgångspunkt för både utflykter och turer till stranden samtidigt som du befinner dig lite på avstånd från de mest turistiga områdena. Semesterbesökare är emellertid ingen ovanlig syn i denna lilla stad varför du även hittar bra matställen och barer längs huvudgatan. Du behöver med andra ord inte köra bil för att stilla din hunger eller för att köpa dina dagligvaror.

Stränder och mängder av utflyktsmål

När du bor i Trappitello, särskilt under sommarhalvåret, kommer du helt naturligt lockas av kusten och det azurblåa havet. På en resa till denna del av Sicilien finns det emellertid mycket annat att se och uppleva. En självklarhet är naturligtvis att utnyttja det faktum att du bor vid foten av Europas största aktiva vulkan Etna. Från Taormina kan du göra utflykter med erfarna guider upp till den övre delen av vulkanen men det finns även massor av möjligheter att på egen hand  ge sig ut på vandringsturer i naturparken som omger Etna och att besöka områdets små städer och byar.

Det är dessutom bra vägförbindelser ner till den gamla handelsstaden Catania som är Siciliens näst största stad. Väl här kan det rekommenderas att gå en tur i den gamla barockstadens centrum som har utnämnts till världsarv av UNESCO. Tack vare stadens storlek hittar du i Catania ett stort utbud av matställen och bra shopping vilket även inkluderar stämningsfulla marknader, bara marknaden A fera o luni är i sig värd en utflykt till Catania. På marknaden säljs många olika typer av varor men framför allt områdena som säljer grönsaker, fisk, kött och ost är det ett sant nöje att gå runt i.

Kan du slita dig från de underbara badstränderna närmast Trappitello så kan du på en dagsutflykt göra sigtseeing ännu längre söderut. Det kan helt klart rekommenderas att ta en tur till Syrakusa där du utöver en vacker gammal stadskärna även kan besöka de berömda grekiska ruinerna i en park lite utanför staden.

Boka en resa till Trappitello i dag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Trappitello och på resten av Sicilien. I sökmotorn hittar du även lätt en billig flygbiljett till Catania som är den närmsta flygplatsen. Du väljer själv om avresan ska vara från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din semester rekommenderar vi att du även bokar en hyrbil. Du bokar allt som en komplett paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Trappitello