Trapani flygplats

Trapani Vincenzo Forio flygplats

Trapani Vincenzo Forio flygplats

Trapani flygplats - officiellt Aeroporto Civile Vincenzo Florio di Trapani (flygplatskod: TPS) - på Siciliens västkust, nyttjas i huvudsak av lågprisbolag, där framförallt Ryanair har gett flygplatsen stor tillväxt de senare åren. Idag spelar flygplatsen, som också nyttjas av militären, därför en viktig roll för turismen på framförallt västra Siclien. Flygplatsen ligger endast 15 km från staden Trapani. Det är tack vare goda vägförbindelser lätt att köra vidare till andra städer på Sicilien. 

20 november 2016 - Observera att vi håller på att uppdatera alla sidor med information om flygplatser i Italien varför vi saknar en del information i texten nedan.

Flygbolag och flygrutter

Ryanair och Alitalia är i skrivande stund de enda flygbolagen med rutter till Trapani flygplats. Framförallt Ryanair har många rutter hit från andra italienska flygplatser och resten av Europa.

Lokal transport

Du kan ta en buss in till Trapani, men också flera andra städer längre bort, såsom Palermo, Marsala och Agrigento. Därutöver betjänas flygplatsen av taxi som kör enligt fasta taxor (se på flygplatsens hemsida). Taxi-stoppet finns omedelbart utanför terminalens huvudingång.

Biluthyrning

Föredrar du att fortsätta resan i ditt eget tempo och ha frihet att utforska Sicilien utan att bekymra dig om offentlig transport, är en hyrbil ett optimalt val. Åtskilliga biluthyrningsbolag, internationella som lokala, erbjuder hyrbilar med avhämtning på flygplatsen.

>>> Läs mer om biluthyrning på Trapani flygplats här.

Faciliteter på flygplatsen

Flygplatsen genomgick en större renovation år 2009, där bland annat området med butiker och restauranger på andra våningen utvidgades. Det ligger också en restaurang i terminalen på markplan.

Flygavgångar och -ankomster

Du kan se aktuella flygavgångar och flygankomster, samt läsa mer om flygplatsen på den officiella hemsidan här

Adress och kontakt

Aeroporto Civile Vincenzo Florio di Trapani - Birgi 
91020 Trapani, Sicilien 
C. da Birgi 
Italien 

Telefonnummer: 0039.0923.842502 
Email: info@airgest.it 

Flygplatskod: TPS

Se flygplatsens läge på kartan