Resor till Tindari

Sägenomspunnen stad vid vacker lagun

Tindari grundlades år 396 f.Kr. av grekerna från Siracusa, främst som avancerat försvar mot mot kartaginiensernas alla angrepp.

Med sin placering på en klippa, högt över havet, var Tyndaris (det ursprungliga namnet) så gott som omöjlig att erövra. Denna strategiska position var otvivelaktigt orsaken till, att Tyndaris fortsatte att blomstra under den efterföljande romerska perioden, där dess lojalitet i kamperna mot Kartago belönades med särskilda privilegier.

På väg upp längs berget, ser man idag fortfarande resterna av de monumentala stadsmurarna, men för att få den bästa idén om Tindars utseende för ett par tusen år sedan, ska man besöka utgrävningarna av det gamla centrumet, samt den grekiska teatern.

I havet nedanför Tindari skapar en mer än 1 km lång sandbank, linguetta di sabbia, en sorts lagun som är hem för ett rikt djur- och växtliv.

Karta över Tindari

Genom att klicka på kartan över Tindari här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Tindari? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du til Sicilien som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den som ligger närmast Tindari.

Det kör tåg längs nordkusten, dock inget med stopp i Tindari, utan du får nyttja stationen i Patti/San Piero Patti som betjänas av expresståg, eller i Oliveri som dock endast betjänas av lokaltåg. 

Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil på semestern på Sicilien. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Det finns endast ett fåtal enklare restauranger i själva Tindari, och om du inte vill laga dina måltider själv under semestern, är det därför också en fördel att ha en hyrbil för att lättare kunna köra till grannstäderna där det finns ett bredare urval av restauranger och butiker.

Utflykter och sevärdheter

Det gamla centrumet, och den grekiska teatern är huvudattraktionen i Tindari, men om du har en tålig mage eller har en helt otrolig vilja att se något kitschigt kan du även besöka den enastående Santuario di Tindari. Detta sanktuarium byggades på 1950-talet för att hylla en mycket tillbedd staty av Den Sorte Madonna, som enligt legenden kom hit av egen kraft för över 1000 år sedan och har utfört ett antal mirakel.

Sanktuariet kan man säga bjuder på det värsta inom modern arkitektur då man här har kombinerat en frånstötande smak med elendiga byggnadsmaterial. Pilgrimmerna låter sig dock inte avskräckas och de kommer till vardags i tusental. Vill man uppleva denna stora föreställning ska man åka hit den 8:e september då Madonnan har sin helgdag.

Det finns dock också många möjligheter för att använda Tindari som bas för utflykter till många andra charmiga gamla städer i regionen. Kör till exempel en tur till Naso i väst för att uppleva storhet i förfall - något som ger staden en särskild autentisk atmosfär.

Det finns naturligtvis också många möjligheter att utforska öns vackra landskap inom kort köravstånd. Kör till exempel till San Basilio och gå en tur upp tll vattenfallet Catafurco.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tindari