Resor till Taormina Mare

Som du nästan kan höra är Taormina Mare namnet på de små bukterna som ligger vid foten av den högt belägna och berömda staden Taormina. De två platserna är förbundna av en linbana så det är lätt att kombinera avkoppling på stranden vid det azurblåa havet med sigtseeing uppe i den idylliska staden.

Idylliska stränder framför fötterna på semesterparadiset

Det råder en lite mer tillbakalutad atmosfär nere i Taormina Mare och det är hit de flesta reser för att njuta en avkopplande semester på bukternas eleganta så kallade Lidos och inbjudande rullstensstränder. Vid den ena stranden ligger en liten ö som heter Isola Bella och som man kan gå över till genom det kristallklara vattnet längs en kort landtunga som blir synlig vid lågvatten. Några få minuters promenad från denna vackra strand på den andra sidan av den lilla udden ligger Mazzarostranden, även här kan lägga dig på en liggstol eller slå dig ner på någon utomhusrestaurang för att njuta av någon förfriskning och utsikten över det Joniska havet.

Det är svår att inte bli betagen av de vackra stränderna i Taormina Mare där du och din familj lätt kan tillbringa mycket av dagen bara med att bada och slappa på stranden. Det klara vattnet i de små bukterna är även perfekt för snorkling. Det är emellertid inte enbart stränderna som gör Taormina till ett av Siciliens mest eftertraktade resmål.

En resa till Taormina Mare ger dig naturligtvis även rikliga möjligheter till att utforska en av de mest romantiska och sofistikerade städerna på Sicilien. Det tar bara fem minuter med linbanan upp till själva staden Taormina där det väntar dig spännande historiska sevärdheter så som den välbevarade grekiska teatern som ofta används för konserter på sommaren. Tack vare läget uppe på Monte Tauros sluttningar finns det många platser i staden med fantastisk utsikt. Ett av de mest populära ställena att njuta av utsikten ifrån är det vackra torget Piazza IX Aprile där det sjuder av liv på sommarkvällarna.

Även om det finns restauranger på närmre håll nere längs stranden kan det klart rekommenderas at ta turen med linbanan upp till själva Taormina när dagen går mot sitt slut. Det är en upplevelse i sig att bara gå på upptäcktsfärd på de mysiga gatorna med massor av butiker och små restauranger. Här hittar du perfekta ställen att slå dig ner med en cappucino eller där du kan njuta av läckra sicilianska specialiteter och vin gjort på druvor som mognat längs vulkanen Etnas sluttningar.

Utflyktsmål

När du inte lapar sol nere vid vattnet eller flanerar runt på gatorna i den övre staden så finns det även mycket annat att tillbringa dagarna med. När du reser till Taormina Mare har du även många andra intressanta utflyktsmål inom räckhåll. Dessa utflyktsmål inkluderar bland annat ett pärlband av charmiga småstäder men självklart inte minst Europas högsta aktiva vulkan Etna. Det finns möjlighet att från Taormina göra guidade utflykter upp längs det imponerande naturfenomenet men du kan även utforska mycket av det omkringliggande, natursköna området på egen hand.

Vi gläder oss åt att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av våra handplockade hotell som tack vare sina fina recensioner tagit en plats i vårt program över resor till Taormina Mare.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Taormina Mare