Hideaways och boutique-hotell i Syrakusa

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Syrakusa lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Syrakusa när semestern ska ha lite extra krydda.Som en teaterkuliss från en svunnen tid

Det finns få historiska centrum som fascinerar och fängslar sina besökare lika mycket som Syrakusa, på södra Sicilien. Stadens historiska centrum är nästan helt omgivet av vatten vilket skapar en unik atmosfär när du spatserar runt bland gatorna och gränderna.

Syrakusa (eller Syrakus) var en gång en av de viktigaste städerna i västvärlden. Staden var ett kultur- och handelscentrum för den blomstrande civilisationen i Medelhavsregionen. Här levde och arbetade konstnärer och vetenskapsfolk som till exempel Dionysios och Arkimedes. Såväl renässansen som medeltiden och barocken har lämnat markanta spår i stadens antika centrum. I dag är staden en provinsiell huvudstad där den stolta forntiden stolt visar sig överallt. Välkommen till Lucias hemstad, Siracusa!

Stämningsfulla Ortigia

Stadens centrum heter Ortigia, och det var här som staden uppstod för mer än 2500 år sedan. I grunden handlar det om en halvö som är sammanbunden med den mer moderna staden genom två broar. Skillnaden mellan de olika två är att i Ortigia är de historiska vingslagen lite mer påtagliga bland de slingrande gatorna och gränderna. Vacker arkitektur, barock och medeltidsbyggnader är något av det du kan njuta av här och i Ortiga kan du se kyrkor från olika tids perioder, pampiga palats och ett fort som byggdes av den store tyskromerska kejsaren Fredrik II år 1239. Här finns även ett stort utbud av trevliga restauranger och cafeér. Om du inte är så intresserad av grekisk antik historia och dess sevärdheter är det bättre att du satsar på Syrakusa.

Den grekiska epoken

Den grekiska storhetstiden har efterlämnat enastående spår i Syrakusa och strax utanför den moderna staden finner du en spännande arkeologisk park som innehåller ruiner efter den grekiska staden Neapolis. Neapolis betyder "ny stad" vilket var ett vanligt stadsnamn under den grekiska perioden. Sevärdheterna är så många att du, utan problem, kan tillbringa minst ett par dagar i denna vackra, historiska stad.

Här finner du tempel och en fantastisk grekisk teater, som du kan se tillsammans med den romerska amfiteateatern som också finns i parken.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Syrakusa vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Syrakusa