Sista minuten resor och restresor Sicilien

Njut av den långa sommaren med en restresa till Medelhavets största ö

Sicilien är ett äventyr som ska upplevas. Härliga stränder, stämningsfulla städer och god mat. Upplev allt på en sista minuten- eller restresa med Escapeaway till Sicilien.

Sicilien, Medelhavets största ö, är äventyrliga stränder, doften av citronträd, vackra soluppgångar över det azurblå havet och läcker italiensk mat. Upplev allt detta på en sista minuten- eller restresa till Sicilien med Escapeaway. Du kan lätt boka din kommande restresa genom att söka bland restplatser och sista minuten-resor i sökfältet här ovan.

Storslående natur och historisk skattkammare

Vi kan inte klandra dig om du först och främst koppar samman Sicilien med pittoreska stränder, eftersom dessa ofta pryder diverse resemagasin. Medelhavsön är ett perfekt val om det är en sista minuten-resa med sol och stand du drömmer om. Men det finns också mycket annat att se fram emot.

Sicilien är ungefär lika stor som danska Jylland, men där slutar likheterna. Den bergiga ön i Medelhavet innehåller en unik kombination av storslagen natur och kulturarv vilka tillsammans skapar en speciell atmosfär.

Sicilien är på sätt och vis tydligt italiensk, men du kommer också märka att ön är av en egen sort. Det beror inte minst på det stora antal människor som sedan länge invaderat ön och satt sin prägel på arkitektur, traditioner och gastronomi. Därför kan du under din semester utforska de kulturella och historiska pärlor som vittnar om en föränderlig dominans bland greker, fenicier, romare, morer, normander, spanjorer och afrikaner. Flera av sevärdheterna på Sicilien är, inte förvånande nog, med på UNESCOs världsarvslista.

I den färgstarka huvudstaden Palermo kan du till exempel utforska monument som representerar en underbar blandning av stilar - som i katedralen med dess kungliga gravar och Palazzo dei Normanni, ett arabiskt palats som normanderna gjorde till sin regeringsbyggnad.

Om du korsar ön till södra kusten, är Agrigento och Tempeldalen ett måste att besöka. Det är svårt att inte bli imponerad av dessa fantastiska grekiska tempel som är några av de bäst bevarade i medelhavsområdet. Likaså kan du hitta spännande historiska attraktioner och sevärdheter i många andra städer runt om på ön. Har du därför en hyrbil under din semester, har du mycket upptäcka.

>> Se alla semesterbostäder på Sicilien här

Robust och vacker natur

Med ett milt klimat som ofta gör det möjligt att sola och bad långt in i november, har de vackra stränderna naturligtvis en stor attraktionskraft för de flesta av Siciliens besökare. Det är också frestande att spendera en stor del av semestern med att utforska de måna små öarna som omringar Sicilien. Med rent vatten och ett rikt marint liv passar det utmärkt att snorkla här.

Därutöver kan du också utnyttja en billig restresa till att åka på äventyr i öns inre delar, där naturen är både robust och vacker. Ett exempel är att ta en guidad vandringstur i naturreservatet Le Madonie med utsikt över den berömda vulkanen, Etna. Det finns även två skidorter på sidorna av Etna, även om det kanske inte är högklassig skidåkning som lockar de flesta gäster som kommer hit, utan snarare möjligheten att kunna skryta med att man åka skidor ner för en av Europas mest aktiva vulkaner.

Sist men inte minst, måste härligheterna i det sicilianska köket nämnas. Efter en aktiv dag på stranden eller med sightseeing, finns det gott om möjligheter att ladda batterierna på Siciliens stora utbud av restauranger, där menyn erbjuder traditionell hemlagad pasta, färsk fisk och goda viner.

Escapeaway har ett stort urval av handplockade bostäder och hotell på Sicilien så kan du lätt hitta ett boende som passar dina behov. Kontrollera aktuella erbjudanden på restplatser till Sicilien i sökrutan uppe till höger, och se fram emot en minnesvärd semester.

Karta över Sicilien

Populära hotell på Sicilien

Italien, Syditalien, Sicilien, Cefalù
8,6
Mycket bra
688 omdömen
  • Närmaste flygplats: 99 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, Scillichenti
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 5.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Ragusa
9,6
Fantastiskt
480 omdömen
  • Närmaste flygplats: 103 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)