Resor till Sinagra

Sinagra - en oupptäckt pärla vid Nebrodibergen

Sinagra är en liten stad, uppkallad efter floden med samma namn som rinner från Nebrodibergen ner till havet. Här är turism ett okänt fenomen.

Stadens 3500 invånare lever i en lugn tillvaro i en stad, där de viktigaste samlingspunkterna är caféer på torget och lekplatsen längs med floden.

Sinagra ligger cirka 11 km från den närmsta stranden vid Ponte Naso och i motsatts till de flesta städer på dessa kanter, ligger den i dalen istället för uppe vid en utkiksplats. Det finns därför ingen havsutsikt eller några vakttorn som präglar stadens profil.

Turismen - ett okänt fenomen

Staden som grundades 1250, är idag omgiven av täta plantager av nötträd, som täcker de omkringliggande bergskanterna. Trots närheten till havet, har de flesta restauranger här specialiserat sig på kött- och skogsprodukter (primärt svamp).

Turismen är ett okänt fenomen här, och de få resenärer som kommer hit, är Sinagras tidigare invånare som flyttat till norra Italien eller till utlandet, men som trofast kommer tillbaka för att hålla sommarsemestern "hemma". 

Karta över Sinagra

Genom att klicka på kartan över Sinagra här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Sinagra? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring staden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den som ligger närmast Sinagra.

Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Läs mer om biluthyrning i Italien här.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Det finns en handfull restauranger i och omkring Sinagra. För ett större utval, samt några butiker, får du köra en liten tur till de större grannstäderna nere mot kusten.

I stadens matvarubutiker kan du täcka de dagliga behoven, också om du vill laga dina egna måltider i löpet av semestern. För upplevelsens skull, är det också värt att besöka de lokala marknaderna, där du utöver goda råvaror också har chansen att uppleva en del av det sicilianska vardagslivet.

Utflykter

Du bor idealt för att åka iväg på utflykt till Nebrodi-bergen, som bjuder både på många små charmiga städer, men också vackra landskap som är grönare och frodigare än du kanske förväntar dig av naturen på Sicilien. Bland naturupplevelserna på Sicilien är vulkanen Etna, som ligger inom rimligt köravstånd från Sinagra ett perfekt utflyktsmål för en dagsutflykt. Åk till exempel iväg till kratern och nyttja den lilla tågbanan Circumetnea, vilken kör runt på berget.

Lokala länkar

Du hittar stadens officiella hemsida här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sinagra