Semesterbostäder på Sicilien

Sicilien är Medelhavets största ö och har tack vare sin strategiskt bra placering precis utanför tån på den italienska stöveln under tidernas lopp varit centrum för många maktkamper. I dag är det emellertid inte längre främmande arméer eller pirater som ön lockar till sig, utan semesterresenärer med aptit på sol och upplevelser. Bokar du en semesterbostad på Sicilien kan du se fram emot en semester med avkoppling på kritvita sandstränder vid det kristallklara havet i kombination med spännande sightseeing.

Nästa oavsett var på Sicilien du bokar din semesterbostad så kommer du uppleva allt det som gör den karaktärsfulla ön till ett av Medelhavets mest intressanta resmål. En semester här bjuder nämligen på familjevänliga badstränder, romantiska barockstäder, pulserande storstadsliv samt massor av vacker natur och spektakulära vulkanlandskap.

Var ska man bo på Sicilien?

Även om du med en hyrbil kan ta dig långt omkring på bara en dag så är det värt att överväga vilka områden du vill uppleva innan du bokar din semesterbostad på Sicilien. Ön har nästan samma storlek som Småland och med en del körning bland bergen på sina håll kan det ta ganska lång tid att ta sig från A till B än vad det egentligen ser ut som på kartan. 

Öns huvudstad, Palermo, är till exempel perfekt för en storstadssemester med sina många spännande kvarter från Medeltiden som döljer en mängd monument, museer, vacker arkitektur och inte minst öns bästa shoppingmöjligheter med både moderna klädbutiker och traditionella marknader som erbjuder ett enormt utbud av italienska råvaror av hög kvalitet. Det ligger flera små stränder inom räckvidd om du känner för ett uppfriskande dopp eller en paus från stadslivet. Eventuellt kan du välja att bo vid Cefalù lite längre öster ut där det även finns en lång sandstrand.

Skulle du vilja använda din semesterbostad som utgångspunkt för att utforska Etna, Europas största vulkan, och den omkringliggande nationalparken så är det perfekt att bo i öns näst största stad Catania på östkusten eller det närliggande Taormina, Siciliens kanske mest romantiska stad. Inte heller här är det långt till en inbjudande badstrand, om du någon dag bara vill koppla av vid det varma havet. 

Semesterlägenheter på Sicilien

Hos Escapeaway hittar du semesterlägenheter på alla delar av Sicilien, dessa är noga utvalda med en skandinavisk blick för detaljer och kvalitet som vi vet att våra resenärer värdesätter. Det kan gälla allt från lägenhetens läge till faciliteterna. 

En av de största fördelarna med att boka en semesterlägenhet framför ett hotellrum är att du får tillgång till eget kök och därmed en högre grad av självständighet under semestern. Därmed är du inte beroende av att äta ute varje måltid utan kan välja att bara ta ett snabbt snack från kylskåpet eller själv tillaga delikatesser från de lokala marknaderna. 

När ni är många som reser tillsamman är det också ett stort plus med semesterlägenheter på Sicilien eftersom ni kan njuta av varandras sällskap i privata omgivningar utan att behöva dela uppehållsrum med andra gäster, vilket är det vanliga på ett hotell. 

Semesterhus på Sicilien

Oavsett om syftet med semestern är att njuta av det avkopplande strandlivet eller utforska allt som ön har att bjuda på av sevärdheter, natur och kulinariska upplevelser, så är ett semesterhus en möjlighet du bör överväga. Framför allt om du reser med hela familjen eller goda vänner kan det rekommenderas att hyra ett helt hus. 

Med ert eget hus kan ni komma och gå som ni vill, och inte minst få massor av privatliv vid poolen eller på husets terrass. Vanligtvis ingår även en egen parkeringsplats i hyran av semesterhuset på Sicilien, precis som ni naturligtvis får tillgång till eget kök och den flexibilitet som det medför.

Det är perfekt att boka ett semesterhus om du ska åka till Sicilien med hela familjen. Men det är även en bra lösning om du till exempel planerar en semester med en grupp vänner eller en annan större grupp där ni gärna vill kunna vara för er själva utan att behöva dela faciliteter med andra.

Så bokar du en semesterbostad på Sicilien med Escapeaway

Här på Escapeaway kan du snabbt få en överblick över de bästa semesterbostäderna på Sicilien. Vi har många års erfarenhet av ön och har redan handplockat de ställen där vi vet att förutsättningarna och inte minst förhållandet mellan pris och kvalitet är i ordning. Du kan söka efter semesterbostäder och separata semesterhus på alla delar av ön. De två boendetyperna har var och en sina fördelar och kan på var sitt sätt garantera dig en lyckad semester. 

För att göra det lätt för dig att boka din resa ger vi dig även möjligheten att samtidigt söka efter den billigaste flygresan till din destination. När du bokar din semesterbostad hos Escapeaway, kan du därför även välja att boka en flygbiljett från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

>> Läs även om semesterbostäder på Sardinien här
>> Är ni många kan ni hyra en villa på Sicilien

De bästa semesterbostäder på Sicilien

Det finns gott om möjligheter att hitta en charmig och pittoresk semesterbostad på Sicilien. Det kan vara en liten trevlig semesterbostad i stan eller ute vid kusten, en semesterlägenhet inne i stan eller ute på landet, en semesterlägenhet på en agriturismo eller en vingård, eller kanske er alldeles egna villa, där det endast är ni som bor. På Escapeaway har vi rest Sicilien runt och handplockat semesterbostäder till konkurrenskraftiga priser. Du kan beställa en paketresa till Sicilien, där det ingår flygresa, semesterbostad och hyrbil; eller, om du själv vill arrangera transporten till Sicilien, kan du nöja dig med att att beställa inkvarteringen. Läs mer om de olika, utvalda, semesterbostäderna i nedanstående översikt, eller om alla resor till Sicilien.

Hittar du inte en resa eller semesterbostad på Sicilien som uppfyller dina önskemål, skickar vi gärna ett erbjudande på en skräddarsydd resa, utan några förpliktnignar.

Kort information om Sicilien

Siiclien kan erbjuda allt, oavsett om du vill ha en avslappnande semester vid poolen eller stranden, en storstadssemester med kultur och historia på programmet, eller kanske en aktiv semester med cykel- och vandringsturer. Faktiskt är det så, att Sicilien bjuder på några av landets bästa vandringsleder. Det finns t.ex. många möjligheter att vandra på vulkaner, antingen på Etna som är Europas största aktiva vulkan, eller på många av de mindre vulkanerna på de Eoliska öarna som ligger en kort båttur nordöst om Sicilien.

Med sitt läge ute i Medelhavet, omgiven av vatten på alla sidor, bjuder Sicilien helt naturligt på många möjligheter för simturer i havet, båtturer, dyknings- och snorkelturer. Sicilien har en imponerande flora och fauna under vattnet, för de som har lust att utforska det. Det vackra koboltblå havet, utgör de perfekta ramarna för båtturer till de Eoliska öarna. Det är ett vackert och avslappnande sätt att spendera en semesterdag på.

Mat och dryck

Fisk är nästan oundvikligt på Sicilein, där de färska råvarorna som tonfisk, sardininer, svärdfisk och skaldjur bokstavlingen väntar på dig utanför dörren. För matälskare som tycker om "alla havets läckerheter", är därför ett besök på en restaurang på Sicilien lika med förälskelse varje gång. De som tycker om sötsaker kommer också att älska Sicilien, för sicilianare är tokiga i all världens desserter och söta saker, och kan äta något sött morgon, middag, kväll. En av de mest kända sicilianska desserterna är "cannoli", som är krispiga spröda kak-rör fyllda med ricotta, choklad och pstagenötter eller kanderade citrusfrukter.

Det finns alla möjligheter i världen att köpa färska råvaror på Sicilien, antingen i butikerna eller på en av alla marknader - och det är lätt att låta sig frestas. Bor du i en semesterbostad med eget kök kan du köpa med dig mat hem och agera kock i köket. Om inte, kan du njuta av det sicilianska köket på en av alla trevliga restauranger. Det är en bra idé att se var de lokala går för att äta middag - för där de äter, är det med säkerhet bra mat och en restaurang värd att prova. Detta gäller naturligtvis inte bara på Siciien, utan i alla regioner i Italien.

Mat och dryck på Sicilien är en viktig del av resan, få inspiration till din semester i vår blogg om resor, läs t.ex. bloginlägg om mat och dryck, sevärdheter, kultur, klimat och geografi, samt mycket mycket mer.

Få inspiration till resan på Escapeaway blogg.

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Sicilien

Populära hotell på Sicilien

Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Syditalien, Sicilien, Agrigento
  • Närmaste flygplats: 162 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi