Semester på Sicilien

Sicilien bjuder på spännande upplevelser för varje smak. Du kan ö-luffa, åka på familjesemester med trygga ramar eller upptäcka öns många Unesco-platser. Boka din Sicilien-vistelse och upplev ön så som italienarna själva känner den.

Medelhavets mest spännande ö

Sicilien bjuder på överväldigande upplevelser: skönt varierande natur, inbjudande hav och strand, städer med fascinerande historia från greker, romare, araber och spanska perioder. De vackra kyrkorna och slotten vittnar om en tid då Sicilien var en avgörande maktfaktor i Medelhavet.

Sicilien förenar ett imponerande urval av livsglädje som kommer till uttryck i ett mångfald av dofter, färger och ljud. Det sköna vädret, de flera hundra år gamla olivlundarna, de blomstrande mandelträden, doften av apelsin och citron i harmoni med de exotiska blommorna som skiljer Sicilien från resten av Italien.

Denna spännande ö med fascinerande barockstäder, pulserande storstäder, höga berg med stora skogar, livliga marknader med ett frodigt och enastående urval av råvarer, viner och mat av god kvalitet samt det härliga havet, är alla en otrolig upplevelse.

Sicilien är ett resmål som inkluderar allt: sol, strand, natur, kultur, vin & gastronomi och inte minst en härlig atmosfär.

Det autentiska Sicilien

Sicilien är en dröm när det handlar om det autentiska och pittoreska Italien. Små charmiga fiskelägen kombineras med stämningsfulla städer med små gator och torg där lokalbefolkningen ofta samlas om kvällen. Dessa platser älskar vi svenskar när vi besöker Sicilien! Att som turist och besökande få uppleva det äkta Italien är något nästan varje stad på Sicilien bjuder på.

Något vi heller inte får glömma när vi talar om det autentiska syditalien så är det den varma gästfrihet som infinner sig när du ankommer till sitt semesterboende, eller till kvällens utvalda restaurang. Överallt blir du mottagen med öppen famn, och det är kanske just detta som vi älskar mest med det autentiska syditalien.

>> Läs mer om semester

Karta över Sicilien

Populära hotell på Sicilien

Italien, Syditalien, Sicilien, Ragusa
  • Närmaste flygplats: 107 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, San Marco d'Alunzio
  • Närmaste flygplats: 183 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, Syrakusa
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang