Resor till Scopello

Tonfiskstaden som blev trendig

Scopello på Sicilien är en liten fläck med några få hus, som ligger väster om Castellammare del Golfo i riktning mot San Vito lo Capo. Staden har både ett par restauranger och en liten butik.

Då byn blivit nämnd i flera resemagasin är den numera känd i hela världen. Staden är dessutom en utmärkt söndagsutlykt från Palermo, men på veckodagarna är det däremot lugnt och fridfullt.

Karta över Scopello

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i närheten. Du kan också se avstånd till flygplatser och andra sevärdheter. 

Paradisiska omgivningar

Nere vid stranden ligger den obeskrivligt vackra "tonnara" där tonfiskarna slaktas och förbereds för tillagning. I den lilla bukten ligger ofta små segelbåtar och guppar men man kan utan problem bada. Vattnet är kristallklart och omgivningarna paradisiska.

Naturreservatet

Scopello ligger precis vid gränsen till Lo Zingaro som är ett härligt naturreservat mellan landsbyn Scopello och byn San Vito lo Capo på det nordvästra Sicilien. Natureservatet har en rad imponerande grottor i höjderna bakom kusten. På våren när blommorna pryder landskapet är här fantastiskt.

Sommaren är härlig, då du kan kombinera en utflykt till reservatet med badning. Bad är den primära orsaken till att många besöker Lo Zingaro. Havet runt Lo Zingaro är ytterst inbjudande, kristallklart och fullt av upplevelser för dykare och snorklare. 

Kom ihåg solkrämen

Stränderna består mestadels av småsten och framstörtande klippor. Du ska komma ihåg solkrämen när man besöker Lo Zingaro då här inte är så mycket skugga och de många små stenarna på stranden avger en del värme.

Besøg også...

Du kan också besöka det lilla lokala tunfiskmuséet som vittnar om fiskets tidigare betydelse för området. Vi rekomenderar en härlig dag med bad i reservatet om man besöker detta område på Sicilien.Hotell, semesterlägenheter och villor i Scopello

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Scopello? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan också välja att bo på flera olika om du vill uppleva fler sidor av ön.

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. Det är en fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Flygplatser och lokal transport

Palermo flygplats ligger närmast Scopello, men det är inte mycket längre till Trapani flygplats, som framförallt nyttjas av lågprisbolag. Du kan därför som regel hitta en billig flygresa, som passar dina semesterdatum - du kan enkelt se vilka flyg som finns tillgängliga genom att söka efter "Flyg + Boende" i sökmotorn här på Escapeaway. 

På Escapeaway är det enkelt att boka en resa till Sicilien med flyg och boende, och det är lika billigt som om du skulle sätta ihop resan själv. Dessutom är du täckt av både Resegarantifonden och paketreselagen om du bokar en paketresa hos oss.

I skrivande stund finns det endast få dagliga bussförbindelser till Scopello från Castellammare del Golfo, som har begränsade offentliga transportmöjligheter. Om du inte hyr en bil, får du åka sista sträckan med taxi. Bilhyra rekommenderas dock, då en bil möjliggör att du också kan komma runt till sevärdheter och stränder i området. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Scopello