Resor till Scillichenti

Semester precis vid Etnas fot

Scillichenti är en liten stad i kommunen Acireale. Den ligger mellan havet och vulkanen Etna, ca. 6 km från den mer kända staden Acireale.

Stadens namn är svårt att uttala - till och med för italienarna själva - och kommer från det sicilianska uttryket för att glida (sciddicari). Vulkanens sten, som präglar detta område, var således farlig för de åsnor och mulor, som var det "transportmedel" på dessa ägor förr i tiden.

Karta över Scillichenti

Genom att klicka på kartan över Scillichenti här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Scillichenti? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den flygplats som ligger närmast Scillichenti.

Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Läs mer om bilhyra på Catania flygplats här.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Utöver ett par pizzerior och mindre matställen, finns det inte mycket restauranger och shoppingmöjligheter i staden. Du hittar dock bättre inköpsmöjligheter och restauranger i de närliggande städerna Riposto, Anta Tecla, Stazzo och Acireale.

Stöter du på en av de lokala marknaderna i området, kan det också rekommenderas att gå en tur mellan stånden, där du utöver de fina råvarorna också får uppleva en charmig del av det sicilianska vardagslivet. 

Utflykter från Scillichenti

Man kan enkelt spendera mycket av tiden på att besöka många av städerna i närområdet, som har många trevliga smala gator och torg - till exempel Acireale nere vid kusten. Likaså lockar badstränderna härnere också med deras blå vatten.

Men när du bor så nära Europas största aktiva vulkan, Etna, är det nästan ett måste att åka ut på utflykt till denna. Det går lyckligtvis lång tid mellan de stora utbrotten, men du kan ändå uppleva att det ligger ett tunt svart dammtäcke på balkongen på morgonen, om vulkanen har rört på sig medan du sov.

Kulturhistoriskt har denna del av Sicilien också mycket att bjuda på. Du bor till exempel inte långt från Taormina, där du utöver en vacker utsikt kan uppleva en grekisk amfiteater som på sommaren används till teaterföreställningar och konserter.

Önskar du att utforska alla sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en värld av spännande utflykter, som du med fördel kan boka redan hemifrån. Läs mer om möjligheterna och boka dina utflykter på Sicilien här. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Scillichenti

Vad tycker gästerna om i Scillichenti?

7,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 14 recensioner