Resor till Sciacca

Semester i romarnas gamla SPA-resort

Sciacca ligger på Siciliens sydkust, mellan Agrigento och Selinunte - två städer som är kända för sina arkitektoniska vidunder.

Sciacca, däremot, är inte känd för sina arkeologiska fynd, men dock för sina varma källor som också är mineralbad. Kurbaden uppskattades både av grekerna och romarna, utöver saracenerna, som under sin långvariga dominans av staden, gav den namnet Syak - som på arabiska betyder bada.

Det är idag många som reser härtill för att njuta av SPA-badens varma källor. 

Karta över Sciacca 

Genom att klicka på kartan över Sciacca här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Vackert utsmyckad hamnstad

Med tiden har Sciacca också blivit känd för sin keramikproduktion, framförallt kakel. Kakel pryder staden och trappan upp från hamnen, är otroligt vackert utsmyckad med kakel av olika konstnärer.

Sciacca är en riktig kuststad, och därför är hamnen en av de mest livliga och viktigaste platserna i staden, med bland annat många fiskrestauranger. Från hamnen har du utsikt upp mot staden, som färgglatt breder ut sig över skråningarna.

Det stora torget, Piazza Scandaliato, som ligger som en terrass över hamnen, är Sciaccas hjärta, och här har du en fantastisk utsikt. Torget är en bra utgångspunkt för att utfoska staden, inte minst för att det här ligger en turistinformation där du eventuellt kan hämta en karta och förhöra dig om alla möjligheter.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Sciacca? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är både Trapani flygplats och Palermo flygplats inom rimligt avstånd till Sciacca. Tack vare lågprisbolag som Ryanair och easyJet, finns det goda möjligheter att hitta en billig flygresa till denna västra delen av Sicilien. 

Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Det finns en mängs restauranger i Sciacca, framförallt i den gamla stadsdelen. Här har du goa möjligheter att hitta en autentisk liten trattoria, där menyn inte överraskande bjuder på allt gott havet har att erbjuda. Det finns också goda möjligheter att njuta av utsikten från restaurangerna som ligger på Piazza Scandaliato.

Är du på jakt efter en souvenir, hittar du längs med Corso Vittorio Emanuele åtskilliga butiker som säljer, de för staden, välkända kaklen och andra former av vacker keramik.

Sevärdheter och utflykter

Förutom ett besök på termalbaden och de fina sandstränderna vid Sciacca, rekommenderas ett besök till den förtrollande trädgården ”il Giardino Incantato” - en stor trädgård, som är fylld av ansikten uthuggt i sten. Trädgården ligger lite utanför stadskärnan i riktning mot Agrigento. Du kan också bara ta en promenad runt på stadens gator, där du kommer passera många byggnader från 1500-talet.

Är du historiskt intresserad, är det naturligtvis också att rekommendera ett besök till de arkeologiska utgrävningarna i Agrigento eller Selinunte. Här kan du uppleva några av de bäst bevarade grekiska templen i världen, och du kommer ha svårt att inte gripas tag av historiens vingslag. 

För en kombination av shopping och spännande kulturhistoriska upplevelser, kan en heldagsutflykt till Palermo likaså rekommenderas. Här, i Siciliens största stad, kan du spendera mycket tid på att bara strosa runt på gatorna och beundra de många imponerande byggnadsverken. Därtill kommer alla möjligheter för att njuta av storstadens urval av spännande restauranger, caféer, museum, marknader och inte minst goda shopping-möjligheter.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sciacca