Resor till Scafa Bassa

Tillbakadraget men nära stranden

Scafa Bassa ligger längs kusten, mitt emellan Capo d'Orlando och Brolo i kort avstånd från en härlig sandstrand och bra restauranger.

Det är ett litet samfund med endast omkring 400 invånare, som bor här på en klippavsats som förlängning av fiskeläget Borgo San Gregorio på vägen upp till Naso.

Utöver Borgo San Gregorios härliga sandstrand och bra restauranger, som ligger under 1 km bort, är det endast 3 km till staden Capo d'Orlando där du hittar rika möjligheter för inköp. Under Scafa Bassa ligger Capo d'Orlandos hamn, varifrån du - i sommarmånaderna - kan ta utflyktsbåten till de Eoliska Öarna

Karta över Scafa Bassa

Genom att klicka på kartan över Scafa Bassa här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Scafa Bassa? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring staden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Palermo flygplats den som ligger närmast Scafa Bassa. Det är dock inte mycket längre till Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer.

Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Läs mer om bilhyra på Siclien här.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Det finns inga restauranger i Scafa Bassa. Lyckligtvis behöver du dock inte köra långt mot väster eller öster innan du når ett stort urval av restauranger längs kusten.

Det är likaså i och omkring städer som Capo d'Orlando och Brolo som du hittar affärer och butiker. Vill dulaga dina egna måltider under semestern är det därför inga problem att köpa in matvaror. Får du chansen att besöka en lokal marknad så ta den - här hittar du färska råvaror och får samtidigt uppleva en charmig del av det sicilianska vardagslivet.

Utlfykter från Scafa Bassa

Härifrån är det perfekt att åka på utflykt till Nebrodi-bergen, och trevliga städer som Naso och San Marco d'Alunzio eller Tindaris grekiska teater och arkeologiska område.

Då du bor på nordöstra Sicilien, är det också perfekt att uppleva Europas största aktiva vulkan, Etna, som ligger cirka 50 km bort. Här kan du gå på guidade turer hela vägen upp till kratern, och eventuellt utforska nationalparken som ligger runt omkring, på egen hand.

Tar du utflyktsbåten till de Eoliska Öarna, väntar det dig många stora naturupplevelser. Du kan läsa mer om de Eoliska Öarna här.

Önskar du att utforska öns sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en värld av spännande turer som du med fördel kan boka online hemifrån. Läs mer om deras spännande utflykter på Sicilien här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Scafa Bassa