Resor till Scafa Alta

Semester på Sicilien med fantastisk utsikt

Från hela Scafa har man en fantastisk utsikt över havet och de Eoliska öarna.

Här befinner du dig uppe på 300 meters höjd så vinden svalkar desto mer än nere vid kusten där temperaturerna är betydligt högre.

Scafa Alta ligger vid vägen som går mellan Borgo San Gregorio vid stranden och den gamla staden Naso i Nebrodibergen.

Karta över Scafa Alta

Klicka på kartan här under för mer information om hotell och andra semesterbostäder i byn samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Semester i privat villa, lägenhet eller hotell?

Hos Escapeaway erbjuder vi drygt 1.500 semesterbostäder i Italien - häribland ett stort urval av handplockade villor, lantställe, lägenheter och hotell på Sicilien. 

Klicka in 'Scafa Alta' och datum i sökmaskinen här på sidan för att se en översikt över lediga boende i området.
 
Ska du resa med hela stora familjen eller en grupp vänner kan vi också rekommendera att boka en egen villa på Sicilien. Så får ni pool, trädgård osv helt för er själva under semestern. I området erbjuder vi flera prisvärdiga hus med vacker utsikt.

Har du frågor eller önskar förslag från oss är du välkommen att ringa eller mejla till oss för en vidare kontakt. Vår rådgivning är gratis och våra resekonsulenter sitter redo att hjälpa dig.

Vill du gärna uppleva flera delar av Sicilien kan du med fördel boka en rundresa och bo på olika ställe. Sicilien är en stor ö och genom att bo på olika ställe slipper du köra så mycket fram och tillbaka, samtidigt som du hinner uppleva mer.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien ligger Palermos flygplats närmast Scafa Alta. Inom nästan samma avstånd ligger även Catanias flygplats som är öns mest trafikerade med flera flygningar inom Europa, så även Skandinavien.

Se översikt över flygförbindelser till Italien

Det kör tåg på Siciliens norra och östra kust men det finns inte någon hållplats uppe i Scafa Alta. För en vistelse uppe i höjderna samt på landsbygden rekommenderar vi alltid hyrbil.

För bäst upplevelse av Sicilien gör en hyrbil semestern smidigare och du kan planera och utföra utflykterna i ditt eget tempo. Dessutom får du möjlighet för spontana stopp när något spännande dyker upp längs turen.

Restauranger och shopping

Scafa är inte en riktig stad. Det finns endast en liten affär och ett matställe i den övre delen av staden så inköp ska antingen göras i Naso eller i Capo d'Orlando (båda ligger ca. 5 km bort). Stället rekommenderas framför allt till resenärer som önskar vistas i ett imponerande landskap samt lugn och ro omkring dem. Det är därför nödvändigt att ha en bil till förfogande för att få en optimal vistelse.

Utflykter från Scafa Alta

Inom få kilometers avstånd ligger flera mindre städer som t.ex. Ficarra och Naso, där det också finns fina möjligheter att uppleva den genuina sicilianska atmosfären och traska runt i små gator och gränder samt beskåda gamla byggnader.

Scafa Alta är också en fin bas om du vill göra längre utflykter till några av Siciliens största sevärdheter. En av de bokstavligen största är vulkanen Etna som ligger mot sydost. Besök denna Europas största aktiva vulkan, eventuellt på en guidad tur helt uppe på kratern.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Scafa Alta

Vad tycker gästerna om i Scafa Alta?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner