Resor till Savoca

Om du är på jakt efter en pittoresk liten dröm som har den rätta sicilianska atmosfären utöver ett fantastiskt läge, då kan Savoca vara den rätta platsen.

Savoca är nämligen en pittoresk liten by uppe på en höjd, ca 330 m ö h och inte långt ifrån kusten. Läget gör att den lilla byn har fin panorama utsikt över sina omgivningar.  Här kan du verkligen komma ner i varav och insupa den äkta sicilianska atmosfären.

Hotell i Savoca

Som upplagt för vandring eller cykling

Savoca ligger alltså uppe på en höjd, ca 330 meter över havet. Ut tillkusten, stränderna och havet vid Santa Teresa di Riva är det endast ca 6 km.  Till Messina är det ca 43 km och till Taormina endast ca 18 km. detta gör att byn har ett fint strategiskt läge. Provinsen är Messina och i kommunen Savoca bor det endast ca 1715 invånare.  Förutom sin närhet till kusten finns det gått om vandringsmöjligheter i landskapet intill. Svårighetsgraden varierar och det finns familjevänliga alternativ. Den kortaste ligger på 1,64 km och den längsta på 13,13 km. Det finns även möjlighet att cykla, och då med Mountainbike. Här är den kortaste rutten 0,42 km och den  längsta  25,8 km.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här