Resor till Sant'Angelo Muxaro

Spännande historiska fynd

Bland de vackra dalarna och bergen norr om Agrigento, ligger denna lilla stad, som lockat till sig arkeologer sedan 1700-talet.

Härifrån är det bara 35 km ner till havet i Agrigento och 40 km från stränderna i San Leone, men det är inte bara på grund av dessa anledningar du bör besöka denna plats.

Mitt ute på landet

Staden är ganska liten och ligger vackert med fantastiska vyer över dem omgivande landsbygden. Idag är den ganska glest befolkad och populationen i staden har halverats sedan slutet av andra världskriget. Många har valt att antingen flytta ner mot kusten, eller åkt utomlands för att hitta jobb. Det finns flera rustika matställen och agriturismi i dalarna och på bergssluttningarna i området, där du kan smaka lokala produkter, med en rik historia och god smak.

Ruiner från den grekiska antiken

Flera gravar så kallade Tholos har hittats på Berget Sant'Angelo Maxuros sluttningar. De är konformade eller runda och det var just här som de lokala prinsarna begravdes under antiken. Upp till 35 kroppar har hittats i varje grav och det antas att de användes till hela dynastiet. Den allra största kallas Prinsens grotta eller Saint'Angelo-grottan. Legenden berättar att helgonet gömde sig här efter att han kämpat mot djävulen.

Stadens festligheter

Även om staden kallas för San't Angelo, är det faktiskt St.Joseph som är lokalbefolkningens helgon. Varje år den 19 mars, dekoreras staden med speciella träkonstruktioner täckta av bröd, apelsiner, pasta och en speciell dekoration som kallas Cannistri. De mest behövande familjerna i området ber St Joseph om nåd och gäster mmitati är välkomna. En god måltid serveras som inkluderar den typiska rätten Pignolata, samt flera olika desserter. Efter måltiden får gästerna gåvor i form av pasta, kaffe, mjöl, ägg och frukt. Efter lunchen äger en stor procession rum som förflyttar sig genom staden bärandes på en staty föreställande helgonet.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sant'Angelo Muxaro