Resor till Sant'Ambrogio

Semester på Siciliens vackra nordkust

Sant'Ambrogio är ett litet bysamhälle, som ligger i Cefalùs kommun, på skåningarna 6 km öster om det medeltida centrumet.

Den lilla byn härstammar från slutet på 1700-talet, och är uppbyggd runt om Sant'Ambrogios kyrka. Det finns egentligen endat en väg i byn, som löper ner längs berget till nordkustens gamla huvudväg (SS113) - idag väljer dock alla stora fordon att köra på motorvägen mellan Messina och Palermo, om de inte ska direkt till Cefalù, vilket gör att trafiken är mycket begränsad.

Olivträd och vinmarker har varit huvudsaklig sysselsättning för de få invånarna i byn (ca 300 st), och trots närheten till stranden och havet har fiskeri inte präglat byns ekonomi. Under huvudvägen SS113, hittar du en smal strand, varifrån det är en imponerande utsikt över den imponerande klyftan som har gett Cefalù dess namn. Här är det möjligt att hyra solstolar och parasoll.

Karta över Sant'Ambrogio

Genom att klicka på kartan över Sant'Ambrogio här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Sant'Ambrogio? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Palermo flygplats den som ligger närmast Realmonte. Det är dock inte mycket längre till Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer.

Staden har en egen tågstation med förbindelse till Cefalù. Det finns också en del bussförbindeler härifrån till rimliga priser. Många av våra resenärer väljer dock att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet för att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Goda råd om att hyra bil på Sicilien

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Det finns ett begränsat antal restauranger i Sant'Ambrogio. Pizzerian på det centrala torget kan rekommenderas, och det ligger också en restaurang vid stranden. Det behöver dock endast köra några få kilometer för att hitta fler bra restauranger i grannstäderna.

Det samma gäller supermercati och butiker. Om du vill shoppa, kan det rekommenderas att besöka en av de större städerna i regionen. Det finns en mindre köpman där du kan hitta det mesta till det dagliga behovet. Önskar du att laga egen mat under semestern, kan det också rekommenderas att besöka en av de lokala marknaderna, som utöver goda färska råvaror också ger en inblick i det autentiska sicilianska vardagslivet. Det är normalt sätt marknadsdag på torsdagar och fredagar.

Utflykter från Sant'Ambrogio

Det är endast cirka 6 km in till vackra Cefalù, som utöver en populär sandstrand, har ett charmigt centrum. Här bidrar den gamla fästningen och den normandiska kyrkan till att skapa en enastående atmosfär. Vad som saknas i Sant'Ambrogio i form av shoppingmöjligheter och restauranger, finner du i Cefalù, som har spännande butiker och ett stort urval av matställen att erbjuda.

Är det äkta siciliansk stämning i små medeltida städer du önskar uppleva, är Sant'Ambrogio också en bra utgångspunkt för utflykter till ett brett urval av intressanta städer, som Castelbuono och Sperlinga. Här kan du få dagarna att gå med att utforska historiska sevärdheter, eller bara njuta av atmosfären på torgen och på de smala gatorna. Det är också på sådana platser som du har möjligheten att njuta av en helt "turistfri" siciliansk meny på en lokal resturang - och med lokala viner till. Till dessert rekommenderar vi en cannoli - en siciliansk klassiker.

Önskar du att utforska öns sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator många möjligheter att följa med på olika turer. Du kan med fördel boka dina biljetter redan hemifrån. Läs mer om hur du bokar utflukter på Sicilien här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sant'Ambrogio

Vad tycker gästerna om i Sant'Ambrogio?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner