Resor till Sant'Alessio

Fiskare, vulkaner och det azurblåa havet

Sant'Alessio ligger inte långt från motorvägen, dock utan att störa och staden är en bra utgångspunkt för utflykter till bl.a. vulkanen Etna, Taormina, den spännande Gole dell'Ancantara och De Eoliska öarna

Den gamla fiskebyn ligger längs kusten 12 km norr om Taormina, har vuxit samman med flera andra små städer. Sant 'Alessio har rötter som går tillbaka till romartiden men stadens "slott", som i dag präglar området från sin plats högt uppe på en klippa och härstammar från normanderna. När du går på en promenad i gamla stan kan du inte undgå att upptäcka de många historiska byggnader som vittnar om glory days.

Idag finns det fortfarande fiskare i staden, och du kan se deras små båtar som är uppdragna på stranden efter dagens fångst, och är så fina i sin äkta färg bland alla parasoller. För genom åren har den viktigaste industrin övergått från fiske till turism. Men kanske kommer du att ha turen och bli övertalad av en av de gamla fiskarna att följa med ut på en tur runt den imponerande klippan vid kusten. Här kan du uppleva många fina grottor och beundra havets fantastiska färg som alternerar mellan turkos, azurblått och allehanda andra former av blått och grönt.

Sant'Alessio ligger inte långt från motorvägen, dock utan att störa och staden är en bra utgångspunkt för utflykter till bl.a. vulkanen Etna, Taormina, den spännande Gole dell'Ancantara och De Eoliska Öarna som ligger norr om Sicilien och som man kan segla till från staden Milazzo. Avstånd till flygplatsen i Catania är 66 km, Messina 30 km och till Milazzo är det 75 km.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sant'Alessio