Resor till Santa Venerina

Santa Venerina ligger mitt i smörhålan mellan Etna, Catania och Taormina på östra Sicilien. Härifrån har du bara 30 kilometer till öns näst största stad med sitt pulserande centrums alla shoppingmöjligheter och många matställen. Precis lika långt i motsatt riktning hälsar den måleriska och lite högt belägna staden Taormina dig välkommen med sina mysiga gågator och en storslagen grekisk teater där det under sommaren utspelar sig åtskilliga kulturella händelser.

På en resa till Santa Venerina är det naturligtvis även som gjort för att avsätta gott om tid för att besöka öns största naturattraktioner den imponerande vulkanen Etna och östkustens långa stränder som ligger inom kort köravstånd. Du kan besöka Europas största aktiva vulkan på flera olika sätt. Du kan följa med på en guidad tur upp till de övre delarna, ta en linbana upp till 2 000 meters höjd eller utforska den omkringliggande nationalparken längs vandrings- och cykelstigar.

Sightseeing och badsemester

Du kan lätt fylla dina semesterdagar med spännande sightseeing eller aktiva upplevelser i enastående natur på en resa till Santa Venerina. Men vad göra om du någon eller några dagar bara har lust att ta det lugnt, njuta av solen och koppla av? Då packar du bara badkläderna och drar ner till kusten! Det är bara cirka 6 kilometer fågelvägen från Santa Venerina ner till den närmsta stranden vid Praiola. Stranden här är en stenstrand med svart, grovkornig vulkansand så vill du lapa sol här räcker det inte med ett badlakan. Här finns heller inte så många faciliteter men i gengäld är här som regel underbart fridfullt med härliga förutsättningar för några ostörda timmar vid det azurblåa havet. Vill du ha en dag vid stranden med matställen och annat inom kort räckvidd så tar det bara en knapp halvtimme att köra till den inbjudande stranden vid Fondachello.

På dina utflykter oavsett om de görs längs kusten eller längre in i inlandet så kommer du få rikliga möjligheter att bekanta dig med det lokala köket på trevliga restauranger och trattorior. I Santa Venerina ligger det också en handfull matställen och barer där du kan avsluta dagen med något läckert från medelhavsköket.

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av våra handplockade hotell i Santa Venerina, det är bara de hotell som genom fina recensioner från tidigare gäster hittar väg in i vårt program med resor till Sicilien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Santa Venerina