Resor till Santa Maria del Focallo

Badsemester nära barockstäderna

Gyllene stränder, gröna buskar på vita klippor och kristallklart vatten skapar ramen för din badsemester i Santa Maria del Focallo.

Samtidigt har du med staden Pozzallo åt väster och Ispica i inlandet nära till shoppingmöjligheter och de vackra barockstäderna som t.ex. Scicli och Noto.

Santa Maria del Focallo är en liten badort som ligger i Ispica kommun, men faktiskt ligger närmre staden Pozzallo. På sommaren hittar du många fler personer här, än dess 200 invånare som på övriga årstider har den 8 km långa kuststräckan helt för sig själv.

Den blå flaggan

Stranden vid Santa Maria di Focallo har flera gånger blivit tilldelad den blå flaggan för sitt kristallklara vatten, men också för de faciliteter som finns längs kusten under badsäsongen (som är koncentrerad mellan mitten av juni till början av september). De breda, gyllene sandstränderna är riktigt bra för familjer med små barn, och vattnet är långgrunt. De större barnen kan se fram emot att snorkla längs klipporna.

Karta över Santa Maria del Focallo

Klicka på kartan nedanför för mer information om hotell och andra semesterbostäder i staden samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1.500 semesterbostäder i Italien - häribland ett stort urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sicilien. 

Vill du gärna bo i Santa Maria del Focallo kan du snabbt se en översikt över tillgängliga boende i och omkring staden genom att använda sökmaskinen ovanför.
 
Ska du på semester med en större grupp vänner eller hela familjen / släkten kan vi också rekommendera möjligheten att boka en stor villa på Sicilien. Här kan ni njuta av att ha både trädgården, poolen mm helt för er själva under semestern.

Har du frågor eller funderingar kring våra boende och eller har svårt att välja är du välkommen att kontakta oss för tips och råd. Vår rådgivning är gratis och våra resekonsulenter sitter redo att hjälpa dig. Ring eller skicka ett e-mail redan idag.

Vill du gärna uppleva flera olika område på Sicilien kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser likt en rundresa. Sicilien är en större ö än du tror och för att slippa köra för mycket är en rundresa ett fint sett att se mer på din semester.

Transport

Sicilien har två stora internationella flygplatser i Catania och Palermo. Den närmaste från Santa Maria del Focallo är Catanias flygplats (flygplatskod CTA) omkring 114 km norrut. Detta är öns största flygplats sett till passagerarantal, och här finner du ett stort urval av flygbolag som t.ex. Ryanair, Air Berlin, easyJet och Vueling. Det finns goda möjligheter att flyga till Sicilien från Sverige - eventuellt med en mellanlandning.

Vill du enkelt ta dig från flygplatsen till ditt bokade boende rekommenderar vi att du hyr en bil. Med hyrbil blir hela semestern enklare, och du kan göra en massa spännade utflykter - helt i ditt eget tempo. För bäst pris bör du förboka din hyrbil hemifrån.

Restauranger och shopping

Det finns ett ganska begränsat urval av matställen i själva staden men har du bil till förfogande finns det åtskilliga matställen i grannstäderna och längs kusten. Tar du på utflykter under dagen till någon av de många charmiga städer finner du också flera möjligheter för att stifta bekantskap med det lokala sicilianska köket samt shoppa i lokala butiker.

Utflykter och sevärdheter

I augusti, när italienarna har sin industrisemester hålls det fest i den lilla orten - här är det ingen religiös helg som firas, istället är festen baserad på tillagningen av musslor. I de närliggande städerna pågår också fester i samma period.

När man håller semester på den södra sidan av Sicilien är det nästan en synd att inte besöka några av de berömda barockstäderna som t.ex. Noto som du finner endast ca. 23 km bort, eller Ragusa på nästan samma avstånd. Förutom städernas vackra gamla barockbyggnader är atmosfären i de smala trevliga gator en utflykt värd.

Det finns i det hela taget fina möjligheter för att kombinera avkoppling på sköna badstränder med upplevelserika utflykter när du håller semester i Santa Maria del Focallo. Är du historiskt intresserad bör den Arkeologiska parken vid Syrakusa också vara på din lista över utflyktsmål. Parken är bland de bästa ställe att utforska Siciliens grekiska tid.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Santa Maria del Focallo