Resor till Santa Croce Camerina

Semester i blomsterstad nära härliga badstränder

Santa Croce Camerina är en typisk liten siciliansk landsby med några trevliga torg, små äldre byggnader och en avslappnad gatmiljö.

Stadens centrum och gatnät kretsar kring torgen Piazza Vittorio Emanuele och Piazza Cesare Battisti vilket gör det enkelt att hitta runt i den lilla staden.

Santa Croce Camerina grundlades som Kamarina runt 600 år f.Kr. av grekiska bosättare från Syrakusa. Idag bor här ca. 7.000 personer och man befinner sig endast några få kilometer från kusten och de populära badstränderna i Punta Secca, Casuzze, Kaucana och Punta Braccetto som är kända för kristallklart hav och fina sandstränder av finaste sand från Saharaöknen.

På trots av de härliga och närliggande badstränderna är stadens ekonomi fortfarande präglad av lantbruk. Området är känt för drivhusproduktion av frukter och i senare år blommor som levereras till hela Italien.

Karta över Santa Croce Camerina

Klicka på kartan här under för mer information om hotell och andra semesterboende i staden samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller lägenhet?

Hos Escapeaway kan du välja bland drygt 1.500 semesterbostäder i hela Italien - häribland ett stort urval av handplockade hotell, hus och lägenheter på Sicilien. 

Skriv in 'Santa Croce Camerina' och datum i sökmaskinen här på sidan för att se en översikt över de bästa semesterboendena i och omkring staden. 
 
Ska ditt semesterboende vara något speciellt? Vi erbjuder även historiska villor till uthyrning, som ofta är nyrenoverade med all modern komfort men samtidigt bevarat sina gamla charm. 

Vill du gärna uppleva flera område på Sicilien kan du med fördel boka en skräddarsydd rundresa och bo på olika ställen. På så vis hinner du uppleva mer av Sicilien men minimerar körtiden.

Har du frågor eller önskar tips och råd för att välja rätt boende är du välkommen att ringa till oss för ett samtal om vad du ska välja och varför. Våra resekonsulenter känner Italien utan och innan och sitter klara att hjälpa dig.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien ligger Catanias flygplats närmast Santa Croce Camerina. Det är Siciliens mest trafikerade flygplats och dit flyger flera flygbolag, så även från Skandinavien.

Det finns även tåg på Sicilien som bäst fungerar på den norra och östra kuststräckan. Det finns dock inga tågförbindelser helt ner till Santa Croce Camerina. Därför rekommenderar vi att man har tillgång till en hyrbil under sin vistelse, som man bäst hämtar ut när man landar på flygplatsen.

Våra resenärer bokar ofta sin hyrbil på Catanias flygplats som de sedan har under semestern för att göra spännande utflykter. Hyrbil på Sicilien är betydligt billigare än hemma och det bästa transportmedel på Sicilien.

Det är inte många som väljer att bila helt ner till Sicilien. Men skulle man ankomma med bil från italienska fastlandet kan man ta båten från förslagsvis Villa San Giovanni i regionen Kalabrien till Messina på Sicilien.

Restauranger och shopping

Som många andra italienska städer och byar av denna storlek finner man ett begränsat men bra urval av restauranger och inköpsmöjligheter i Santa Croce Camerina. Samtidigt ska du endast köra få km för att finna ännu fler goda restauranger och butiker i grannstäderna.

Utflykter och sevärdheter

Nere vid kusten ligger Punta Secca med den fantastiska stranden och är upplagt när det ska vankas sol och bad. Men Santa Croce Camerinas placering i den södra delen av Iblei-bergen gör den även till en fin utgångspunkt för andra intressanta utflyktsmöjligheter.

Bland dessa finner vi framför allt barockstäderna Noto, Ragusa och Modica samt det berömda Castello di Donnalucata eller den lilla men imponerande parken vid Cavagrande del Cassibile.

Lite längre bort men inom kort avstånd om du har en hyrbil till förfogande ligger den sevärda Syrakusa. Det var som tidigare nämnt utvandrare härifrån som i gamla dagar grundade Santa Croce Camerina. I dag är den arkeologiska parken vid Syrakusa en av de mest berömda spår från den grekiska tiden på Sicilien.

Du kan finna mer information om staden på den officiella hemsidan här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Santa Croce Camerina