Resor till San Vito Lo Capo

San Vito Lo Capo ligger ca. en timmer bilresa väster om Palermo, var du hittar närmaste flygplats, och ca. 40 km från Trapani. Stadens gatunät kan spåras till afrikanska städer. Ett kvadratiskt gatunät, hus på två eller tre våningar - de flesta med fint tak och i ljusa färger.

Landskapet omkring staden är något av det mest pittoreska man kan förvänta sig på Sicilien. Höga klippor i bakgrunden av den fantastiskt barnvänliga sandstranden som är prydd med höga palmer, som åtskiljer staden från det azurfärgade vattnet i San-Vito bukten. San Vito lo Capo har inget att avundas Karibien.

Bland sevärdheterna i denna stad rekommenderar vi er att besöka den stora normanska domkyrkan med tillhörande torg. Byggnaden var ursprungligen en saracensk fästning och dess imponerande profil präglar än idag stadens skepnad från de omgivande höjderna. Domkyrkan tillägnades senare stadens helgon San Vito, och det var runt denna kyrka som staden utvecklades i början av 1700-talet.

San Vito Lo Capo, här råder ett rätt dämpat liv - det bor knappt 4 000 människor i staden, inklusive de små samhällen runt om staden - fram till palermoborna slår till på sommaren. Det är nämligen under sommarmånaderna som staden först utnyttjar hela sin logi kapacitet, då det kan vara upp till 100.000 människor om dagen i staden, allra helst under den italienska industrisemestern i augusti.

Väljer du att bo här under dessa perioder, sak du vara förberedd på att dela stranden med alla andra, samt att oljudsnivån är rätt hög. Resten av året är här lugnt och tyst, varför vi hellre vill rekommendera boende och utflykter hit under denna lugnare period.

I själva San Vito Lo Capo finns det flera goda matställen för alla olika plånböcker. Trots närheten till vattnet är specialiteten i staden inte fisk, utan cous-cous, som också det har afrikanska rötter. Det sägs att sjömän från Sicilien och Algeriet tagit med sig denna tradition till staden, vilket man firar med en cous-cous festival i slutet av september, till vilken kockar och musiker fråbn hela Medelhavet kommer för att förbereda denna smakfulla rätt på många olika sätt och vis.

Öster om Capo San Vito ligger naturreservatet Riserva dello Zingaro. Detta område är täckt med den, från Medelhavsområdet så typiska växt macchia, bortsett från små bukter och sandstränder med röda granatklippor. Riserva dello Zingaros befolkade centrum är en litet samhälle med namnet Scopello. Det är inte en riktigt stad, utan en samling fiskehus med tillhörande baglio (lokal byggnad med intern gårdsplats). Här finns ett litet trevligt café, ett bageri och två restauranger, varav den ena har en praktfull terrass med utsikt över la Tonnara, var man en gång i tiden slaktade tonfisk.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Vito Lo Capo

Populära hotell i San Vito Lo Capo

Italien, Syditalien, Sicilien, San Vito Lo Capo
8,7
Mycket bra
71 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 30 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, San Vito Lo Capo
9,2
Fantastiskt
484 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, San Vito Lo Capo
9,1
Fantastiskt
122 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i San Vito Lo Capo?

8,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner