Resor till San Michele di Ganzaria

San Michele di Ganzaria ligger i Siciliens backiga inland 13 kilometer från Caltagirone, en av de åtta berömda barockstäderna i Val di Noto. Själva San Michele di Ganzaria har också en lång historia. Troligen grundlades denna lilla stad som idag har knappa 3 300 invånare redan av araberna på 1000-talet.

Upplev det äkta Sicilien

Att du i San Michele di Ganzaria inte enbart befinner dig i en nymodigheternas semesterort blir du snabbt varse när du går en tur längs de gamla kullerstensgatorna som slingrar sig upp längs en liten kulle. Här är du inte omgiven av souvenirbutiker och trottoarserveringar utan kan istället uppleva det äkta sicilianska landsortslivet med tvätt som hänger på tork från balkongerna på de charmigt, rustika husen. Det råder ingen tvekan om att det är lokalbefolkningen som präglar livet här.

På din väg runt i staden stöter du inte på många egentliga sevärdheter bortsett från stadens kyrka som stammar från 1200-talet och är ett litet lokalhistoriskt museum. I gengäld är en resa till San Michele di Ganzaria en möjlighet till att uppleva det äkta Sicilien och samtidigt ha en rad av öns mest berömda attraktioner inom räckhåll. Det mest uppenbara är naturligtvis att besöka den vackra barockstaden Caltagirone som bara ligger en kort körtur österut. Staden är känd för sina långa traditioner inom keramisk konst som kan ses runt om i staden som till exempel på Scalinata di Santa Maria del Monte, en vackert utsmyckad trappa.

Till de utflyktsmål som ligger lite längre bort hör till exempel Ragusa, Modica och Noto som alla är städer där du lätt kan få det mesta av dagen att gå åt med sightseeing. I alla de mer kända städerna omkring Scalinata di Santa Maria del Monte hittar du utöver historiska sevärdheter ett rikt utbud av trevliga restauranger och trattorior där du kan stifta närmare bekantskap med det sicilianska kökets många härligheter.

Hemma i San Michele di Ganzaria hittar du också en handfull matställen och i stadens minimarket hittar du de flesta dagliga förnödenheterna. Även om det kan kännas lockande att ge sig ut på äventyr i resten av regionen kan det även rekommenderas att utforska de närmsta omgivningarna. Går du till exempel en tur upp längs de skogklädda åsarna på södra sidan om staden får du bland annat en vacker utsikt ner över staden och det omgivande landskapet.

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av våra noga utvalda hotell som vi har handplockat till vårt program med resor till San Michele di Ganzaria. Hos Escapeaway kan du resa i precis det antal dagar som du själv vill. Skulle du vilja uppleva fler delar av Sicilien kan du eventuellt kombinera flera olika hotell på en rundresa.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Michele di Ganzaria