Resor till San Giorgio

Avslappning vid havet

San Giorgio, som ligger under de höga Nebrodibergen på Siciliens norra kust, är ett trevligt resmål om du vill kombinera en badsemester med intressanta utflykter.

Staden som tidigare var ett litet fiskeläge växte under 70- och 80-talet, då många sicilianare valde att bygga sina sommarhus vid den stora sandstranden. Utsikten över horisonten är praktfull med Capo Milazzo i öst och de Aoliska öarna i nordväst.

Karta över San Giorgio på Sicilien

Klicka på kartan här nere för att få en överblick över San Giorgio, samt för att se vilka hotell och semesterbostäder vi tillhandahåller på denna del av Sicilien.

Staden är lugn och stillsam hela året, men lever upp under månaderna juli och augusti då alla semesterhus är bebodda, och stranden är full av människor. Inköpsmöjligheter, matställen och barer är dock öppna året om och därför rekommenderar vi våra kunder att komma hit då det inte är högsäsong.

Den lilla byn lider tyvärr av att tågen går igenom byn precis som många andra orter på Sicilien. Det första tåget kör vid kl. 06.00 och det sista ca. kl. 21.30. En del tycker det är störande, andra tycker inte man märker av det.Hotell, semesterlägenheter och villor i San Giorgio

I en populär semesterort som San Giorgio finns det naturligtvis ett ganska stort urval av semesterbostäder. För att du enkelt ska hitta ett ställe som ger de bästa förutsättningarna för din semester, har vi redan handplockat de bästa. Dessa finner du i sökmotorn överst här på sidan genom att skriva in din valda semesterperiod och antal personer som ska resa. Är du på jakt efter en specifik typ av logi, kan du med fördel använda filterfunktionen. Här kan du också ange kvalitet, facilitter och läge. Ska du på semester med en större grupp, t.ex. flera generationer av familjen, eller en större grupp vänner, är det perfekt att utnyttja chansen att hyra en hel villa på Sicilien. Här har ni allt för er själva, och behöver inte dela pool, terrass osv med andra gäster.

Ska det vara rikitgt enkelt, kan du nyttja möjligheten för att söka efter flyg+boende. Då hittar vi med det samma en flygresa som passar till din semester. Köper du din semester i San Giorgio som ett samlat paket till Sicilien, inkl. flyg, boende och eventuell hyrbil täcks din resa dessutom av Rejsegarantifonden, paketreselagen och vår utvidgade ansvarsförsäkring. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Giorgio