Resor till Rodí Milici

Mellan havet och inlandet

Rodi Milici ligger cirka 48 kilometer från Messina. Här finns det massor av historia och kultur och dessutom ligger havet i närheten. Den fridfulla lilla staden bland bergen inbjuder till en avkopplande semestervistelse och är den perfekta utgångspunkten för spännande utflykter.

Den lilla bergsbyn ligger 125 meter över havet och omkring 48 kilometer väster om Messina. Staden består av två delar: Rodi som ligger vid bäcken Patri och lite längre söder ut på höger sida av bäcken ligger Milici. De två delarna ligger cirka 3 kilometer från varandra och den kända hamnstaden Milazzo ligger bara 25 kilometer därifrån.

Ett enastående panorama

Staden ligger perfekt placerad för dig som gärna vill veta mer om historian, traditionerna och kulturen på Sicilien, det är heller inte långt till havet härifrån. Det finns inga tecken på massturism i staden så till och med under högsäsong känns staden lugn och fridfull. Njut av den bedårande panoramautsikten, ljudet av cikadorna, den lätta brisen och havet i fjärran.

Vad finns det att uppleva? Vi rekommenderar....

Ge dig ut på upptäcktsfärd i stadens små gränder och föreställ dig hur människorna levde här förr i tiden. Det som inte har ändrat sig genom åren är utsikten och lugnet. Besök den historiska nekropolen vid bergen Grassorella och Gonia. I Monte Ciappa kan man dessutom beundra resterna av den antika staden och fästningen Pizzo.

Mängder av utflyktsmöjligheter i närheten

Inom några få minuter kan du befinna dig på motorvägen som är en upplevelse i sig på grund av de tusentals oleanderbuskar som pryder vägkanterna. Det tar 10 minuter med bil till hamnstaden Milazzo varifrån det går många färjeförbindelser till de Eoliska öarna. Från Milazzo tar du dig på en halvtimmes körning (ca. 34 kilometer) till Tindari där du kan se gamla utgrävningar. Kör till pilgrimskyrkan och ät lunch medan du njuter av den fantastiska utsikten från Marinello ner över sjöarna.

En fridfull liten stad med god mat och vin

Lantbruket är stadens huvudsakliga inkomstkälla. Det odlas spannmål, vindruvor, oliver och citrusfrukter, man har även djuruppfödning. I staden hittar du restauranger som serverar lokala rätter så som hemlagade maccaroni, torkade tomater och olika fiskspecialiteter. Lär känna det sicilianska köket här där priserna är ytterst rimliga. Provsmaka även det berömda Mamertino vinet. Med detta vin firade Julius Caesar sitt 3; e konsultat.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Rodí Milici