Resor till Resuttano

Resuttano är en karaktärsfull liten stad på centrala Sicilien omkring 80 kilometer sydöst om Palermo. Ruinerna av en normandisk borg vittnar om stadens historiska rötter och äldre tiders mer framträdande betydelse för ön. Med sitt läge centralt på den italienska Medelhavsön låg Resuttano där några av dåtidens viktiga handelvägar möttes. Kort före sin död 1337 gjorde till exempel den dåvarande kungen Federico II d'Aragona ett stopp här på sin väg från Palermo till Catania.

I dag tar det inte längre flera dagar att resa tvärs över ön därför kan du till exempel använda Resuttano som bas för utflykter till nordkustens läckra stränder och den storslagna naturen i Parco delle Madonie. Det finns bra förbindelser norrut tack vare den närliggande motorvägen A19-som passerar tre kilometer öster om Resuttano. Du kan även följa motorvägen hela vägen österut till kuststaden Catania. Färden ut till Siciliens näst största stad som under medeltiden tog flera dagar i anspråk gör du idag på under en och en halv timme med bil. Det är även öster ut som du hittar öns största sevärdhet, även bokstavligt talat, vulkanen Etna.

Det är emellertid inte enbart för att ha en centralt belägen bas att utforska Sicilien ifrån som du ska välja att resa till Resuttano. Just på grund av att denna lilla stad inte är något av de mest kända resmålen på ön har du i Resuttano även en enastående möjlighet att uppleva ett mer autentiskt och genuint Sicilien än ute i badorterna vid kusten.

Den gamla delen av Resuttano med sina charmiga, rustika hus ligger upp längs en liten kulle. Du kan gå genom det täta nätverket av smala gator upp till ett litet torg. Här uppe och på vägen hit kan du njuta av den vackra utsikten över det böljande landskapet som omger staden. Ta även gärna vägen förbi kyrkan Chiesa Madre från 1700-talet. I gatorna runt kyrkan och i resten av den gamla stadsdelen ligger det några enstaka småbutiker, trevliga matställen och kaffebarer. Nedanför kullen i den nyare bebyggelsen ligger en minimarket där du kan köpa de flesta dagliga förnödenheterna.

Boka en resa till Resuttano i dag

Vill du uppleva det äkta Sicilien? Boka då en resa till Resuttano i vår sökmotor här på sidan. Där kan du snabbt söka bland våra handplockade hotell i Resuttano och på resten av Sicilien. Kombinera ditt valda boende med en flygbiljett till någon av öns internationella flygplatser vid Palermo eller Catania. Du väljer själv om du vill resa ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Boka även din eventuella hyrbil hemifrån för att få ut mesta möjliga av din semester på ön. Bokar du allt samtidigt så blir det till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Resuttano