Resor till Realmonte

En vacker kuliss till en solrik semester

Realmonte är en liten stad på Siciliens sydkust som ligger på en liten backe med utsikt över havet.

Själva stan är inte speciellt spännande men på kusten utanför Realmonte ligger Scala dei Turchi, en speciell klintsten som sträcker sig ut i havet mellan två sandstränder, och är ett perfekt utflyktsmål. Den vita klintstenen sägs ha fått sitt namn från de turkiska piraterna som lade till här på sina plundringståg.

Agrigento är grannkommunen, och ligger cirka 10 km från Realmonte. Här får du inte missa tempeldalen, Valle dei Templi, som är ett måste när du besöker Siciliens sydkust.

Karta över Realmonte 

Genom att klicka på kartan över Realmonte här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Realmonte? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte... Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Palermo flygplats den som ligger närmast Realmonte. Det är dock inte mycket längre till Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer. Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport. Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Det finns endast ett begränsat urval av restauranger i Realmonte. Du behöver dock inte köra långt för att hitta fler alternativ i grannstäderna och längs kusten. Har du behov av att handlar in mat under semestern, måste du vara inställd på att köra till städer i närområdet för att hitta större matvarubutiker. Det kan dessutom rekommenderas att uppsöka de lokala marknaderna i området, där du utöver goda råvaror också får chansen att uppleva en charmig sida av de sicilianska vardagslivet.

Utflykter från Realmonte

Saltbrottet ett par kilometer från staden är, tillsammans med klinten Scala dei Turchi, de mest spännande sevärdheterna i området. Nere i saltbrottet, som består av många kilometer underjordiska gångar, har man byggt en betagande saltkyrka, Cattedrale della Miniera di Sale, uthuggen av minarbetare. Brottet är fortfarande aktivt och har därför endast öppet en dag i månaden för besökare. För lite längre utflykter kan exempelvis Piazza Armerina vara ett intressant mål. Här kan du besöka La Villa Romana del Casale, som är resterna av en romersk villa, som är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Önskar du att utforska öns sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en mängd olika spännande turer som du med fördel kan boka online hemifrån. Läs mer om möjligheterna och boka dina utflykter på Sicilien här.

Lokala länkar

Stadens egna hemsida hittar du här.

>> Se fler semesterbostäder på Sicilien här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Realmonte